PROROK, Vladimír. Cistemnyy podkhod i effektivnost' politicheskikh partiy: krayne pravyye i pravopopulistskiye partii Zapada. Коммуникология. Moskva: Ranepa, Neuveden, č. 4, díl 4, s. 149-156. ISSN 2311-3065. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Cistemnyy podkhod i effektivnost' politicheskikh partiy: krayne pravyye i pravopopulistskiye partii Zapada
Název česky Systémový přístup a efektivnost politických stran: krajně pravicové a populistické strany Západu
Název anglicky System Approach and Effectiveness of Political Parties: Far Right and Populist Parties of the West
Autoři PROROK, Vladimír (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Коммуникология, Moskva, Ranepa, 2016, 2311-3065.
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Rusko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/16:#0000244
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky systémový přístup; politické strany; krajní pravice
Klíčová slova anglicky System approach; political parties; Extreme right
Štítky AR 2016-2017, RIV_2018, xJ6
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 7. 3. 2018 10:26.
Anotace
Usileniye krayne pravykh partiy i poyavleniye populistskikh konservativnykh partiy v nastoyashcheye vremya yavlyayetsya sledstviyem globalizatsii i ekonomicheskogo krizisa. Eto reaktsiya obizhennykh sloyev na usloviya ikh zhizni i v to zhe vremya, popytka stabilizirovat' sotsial'nuyu sistemu. Konkretnyye usloviya, vyzvannyye globalizatsiyey i ekonomicheskim krizisom opredelyayut deyatel'nost', osobennosti i potentsial, chtoby etim stranam spravit'sya s sushchestvuyushchimi problemami.
Anotace česky
Posílení krajně pravicových stran a objevení se populistických konzervativních stran v současnosti je následkem globalizace a ekonomické krize. Je to reakce nespokojených vrstev na životní podmínky a zároveň pokus společenský systém stabilizovat. Konkrétní podmínky, vyvolané globalizací a ekonomickou krizí determinují jejich činnost, vlastnosti a potenciál vyrovnat se s existujícími problémy.
Anotace anglicky
Strengthening of far-right parties and the emergence of populist conservative party currently is a consequence of globalization and economic crisis. It is the reaction of disgruntled layers on living conditions and at the same time attempt to stabilize the social system. Specific conditions brought about by globalization and economic crises determine their activities, characteristics and potential to cope with existing problems.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 01:13