STRAUS, Jiří a Viktor PORADA. Teorie, metody a metodologie kriminalistiky. první. Plzeň: Aleš Čeněk, s.r.o. 420 s. ISBN 978-80-7380-666-8. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Teorie, metody a metodologie kriminalistiky
Název česky Teorie, metody a metodologie kriminalistiky
Název anglicky Theory, methods and methodology of criminology
Autoři STRAUS, Jiří a Viktor PORADA.
Vydání první. Plzeň, 420 s. 2017.
Nakladatel Aleš Čeněk, s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7380-666-8
Klíčová slova česky Kriminalistika, teorie, metodologie, identifikace, forenzní vědy
Klíčová slova anglicky Criminology; theory; methodology; identification; forensic science
Štítky AR 2016-2017, ucebnice_skripta
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Zdeněk Sadílek, Ph.D., učo 31004. Změněno: 18. 8. 2017 07:48.
Anotace
Učebnice „Teorie, metody a metodologie kriminalistiky“ je určena pro studenty Vysoké školy finanční a správní a Vysoké školy chemicko-technologické pro výuku v magisterském studijním programu jako povinný studijní pramen. Pojednává o základních kategoriích kriminalistické teorie a rozebírá metodologické problémy kriminalistiky. Obsahově jsou jednotlivé kapitoly orientovány na problémy kriminalistické teorie a jsou zde zahrnuty i nové progresivní poznatky kriminalistické vědy. Obsahově navazuje na bakalářský studijní program. Kriminalistika je vzhledem ke svému obsahu, formám výzkumu, samostatným a značně rozsáhlým interdisciplinárním vědním oborem. Kriminalistika využívá velkého množství metod a poznatků jiných oborů, které tvůrčím způsobem aplikuje na svůj předmět zkoumání. V učebnici jsou uvedeny nové progresivní metody identifikace osob a věcí a nové metody využívané ve vyšetřování nových trestných činů.
Anotace anglicky
The textbook "Criminology Theory, Methods and Methodology" is intended for students of the University of Finance and Administration and the Faculty of Chemical Technology for teaching in the Master's degree program as a compulsory study resource. It deals with the basic categories of criminalistic theory and analyzes the methodological problems of criminology. In terms of content, individual chapters are oriented to the problems of forensic theory and include new progressive knowledge of forensic science. It follows the bachelor's study program. Criminology, given its content, forms of research, is an independent and extensively interdisciplinary field of science. Criminology uses a large number of methods and knowledge of other disciplines to apply creatively to its subject matter. The textbook introduces new progressive methods for identifying people and things and new methods used to investigate new crimes.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 14:59