PORADA, Viktor. Kriminalistická identifikace v souvislosti s dokazováním v trestním řízení ve vztahu k možnostem soudních znalců. In Sergej Romža. Prieniky trestného práva k iným právnym odvetiam a vedným disciplínam. první. Košice: Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. s. 54-69. ISBN 978-80-8152-493-6. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kriminalistická identifikace v souvislosti s dokazováním v trestním řízení ve vztahu k možnostem soudních znalců.
Název česky Kriminalistická identifikace v souvislosti s dokazováním v trestním řízení ve vztahu k možnostem soudních znalců.
Název anglicky Criminalistic identification in connection with evidence in criminal proceedings in relation to the possibilities of forensic experts.
Autoři PORADA, Viktor.
Vydání první. Košice, Prieniky trestného práva k iným právnym odvetiam a vedným disciplínam, od s. 54-69, 16 s. 2017.
Nakladatel Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-8152-493-6
Klíčová slova česky Totožnost objektu, skupinová příslušnost, kategorické soudy, pravděpodobnost, stochastická identifikace, identifikace systémů, systémový přístup, biometrická identifikace
Klíčová slova anglicky Object identity; group membership; categorical courts; probability; stochastic identification; systems identification; system approach; biometric identification
Štítky AR 2016-2017, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 11. 9. 2017 08:47.
Anotace
Při formulování závěrů o totožnosti, resp. určení skupinové příslušnosti se používají metody formální logiky. Závěry musí být jednoznačné, stručné a srozumitelné. Tomu nejlépe vyhovují kategorické soudy. V případechm, kdy se znalci z jakékoli příčiny nepodaří dospět ke kategorické odpovědi, formuluje tzv. závěry pravbděpodobné.
Anotace anglicky
When formulating conclusions about identity, respectively. the determination of group competence is using methods of formal logic. Conclusions must be unambiguous, concise and comprehensible. This is best suited to categorical courts. In cases where experts from any cause fail to reach a categorical response, the so-called conclusions are likely.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 14:00