PORADA, Viktor, Květoň HOLCR a Eduard BRUNA. Bezpečnostní výzkum v oblasti konstituování a rozvoje bezpečnostních věd. Kultura bezpieczeństwa. Nauka-Praktyka-Refleksje. Krakow: Wyžsza Szkola Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Apeiron" w Krakowie, Neuveden, č. 28, s. 214-227. ISSN 2299-4033. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bezpečnostní výzkum v oblasti konstituování a rozvoje bezpečnostních věd
Název česky Bezpečnostní výzkum v oblasti konstituování a rozvoje bezpečnostních věd
Název anglicky SAFETY RESEARCH ON THE FORMATION AND DEVELOPMENT OF SAFETY SCIENCE
Autoři PORADA, Viktor (203 Česká republika, garant, domácí), Květoň HOLCR a Eduard BRUNA (203 Česká republika, domácí).
Vydání Kultura bezpieczeństwa. Nauka-Praktyka-Refleksje, Krakow, Wyžsza Szkola Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego "Apeiron" w Krakowie, 2017, 2299-4033.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/17:#0000337
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky Teorie, metodologie, policejní a bezpečnostní vědy
Klíčová slova anglicky Theory; methodology; police and security science
Štítky AR 2017-2018, ERIH, RIV_2019, xJ4
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 2. 4. 2019 11:17.
Anotace
Rozvoj každé konkrétní vědy je do jisté míry determinován představami o jejím místě v systému vědního poznání. V předkládaném sdělení jsou formulovány náměty a problémy spojené s bezpečnostním výzkumem v procesu konstituování a rozvojem bezpečnostních věd. Pozornost je zamě - řená na teoretické a metodologické přístupy a na otázky zkoumání potřeb vědeckých poznatků a jejich transfer do bezpečnostní praxe.
Anotace anglicky
The development of each particular science is to some extent determined by ideas about its place in the system of scientific knowledge. In this Com - munication are formulated suggestions and problems related to security research in the process of formation and development of safety science. Attention is focused on the theoretical and methodological approaches and questions exploring the needs of scientific knowledge and its transfer to a security practice. The development of each particular science is to some extent determined by ideas about its place in the system of scientific knowledge. In this Com - munication are formulated suggestions and problems related to security research in the process of formation and development of safety science. Attention is focused on the theoretical and methodological approaches and questions exploring the needs of scientific knowledge and its transfer to a security practice. The development of each particular science is to some extent determined by ideas about its place in the system of scientific knowledge. In this Com - munication are formulated suggestions and problems related to security research in the process of formation and development of safety science. Attention is focused on the theoretical and methodological approaches and questions exploring the needs of scientific knowledge and its transfer to a security practice.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:20