KOLITSCHOVÁ, Petra a Roman RAK. Problematika ověřování pravosti podpisů v důsledku jejich přirozené variability v praxi. In Vlastimil Vicen. Medunarodni naučni zbornik Pravo, Ekonomija, Menadžment I. 1. vyd. Bački Petrovac, Srbija: Srpsko razvojno udruženije, 2016, s. 137-154. ISBN 978-86-80394-06-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Problematika ověřování pravosti podpisů v důsledku jejich přirozené variability v praxi
Autoři KOLITSCHOVÁ, Petra a Roman RAK.
Vydání 1. vyd. Bački Petrovac, Srbija, Medunarodni naučni zbornik Pravo, Ekonomija, Menadžment I, od s. 137-154, 18 s. 2016.
Nakladatel Srpsko razvojno udruženije
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Srbsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-86-80394-06-0
Klíčová slova česky Zkoumání ručního písma; podpis; forenzní; originál; padělek
Klíčová slova anglicky Hand writting expertize; signature; forensic; origin; fake
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Kolitschová, učo 31377. Změněno: 26. 6. 2018 14:14.
Anotace
Příspěvek pojednává o problematice variability lidského podpisu v čase a s tím souvisejících problémů při ověřování jeho pravosti v běžném občanském životě. Nikdy se nepodepisujeme zcela stejně, a proto pak není jednoduché následně určit, zda se jedná o originální podpis nebo jeho napodobeninu či podvrženou kopii, padělek. Článek se v praktických příkladech zaměřuje na různé časové úseky, během kterých se daná osoba různě podepisuje a hledá určité souvislosti, odpovědi na řadu praktických otázek.
Anotace anglicky
The paper deals with the issues of variability of human signature in time and related problems in verifying its authenticity in ordinary civil life. We never not sign exactly by the same way, so then it is not easy to subsequently determine whether the original signature or imitation or fake copy. The article focuses on practical examples for various periods of time during which the person signed differently and looks certain context, answers to a number of practical issues.
VytisknoutZobrazeno: 21. 6. 2024 01:08