MAREK, Karel a Martin JANKŮ. Licence agreements. Acta Sting. Brno: Akademie Sting Brno, Neuveden, č. 1, s. 45-61. ISSN 1805-1391. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Licence agreements
Název česky Licenční smlouvy
Autoři MAREK, Karel a Martin JANKŮ.
Vydání Acta Sting, Brno, Akademie Sting Brno, 2018, 1805-1391.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Celé číslo periodika
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky občanské právo, obchodní zákoník, občanský zákoník, licenční smlouva, poskytovatel licence
Klíčová slova anglicky civil law; Commercial Code; Civil Code; licensing areement; licensor; licence
Štítky AR 2017-2018, cervenec_2018_o, ERIH, xJ4
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 4. 4. 2019 09:27.
Anotace
Under the license agreement, the licensor provides the license in the agreed scope, and the license undertakes to pay agreed royalties or is entitlet to use free of charge. Corporations administering on a long-term basis license agreements, conculuded and/or reneved continuously befor and after January 1, 2014, when the 2012 Czech Civil Code entered into force,, must face on a daily basis, simultaneous application of two diffrent regulation, as the agreements concludede previous to the above date are sill governed by the former 1991 Commercial Code.The aim of the present,paper is to compare the fundamental provisions of both regulatios, at present simultaneously applicable , in terms of the practical impact and consequences of this specificity ,on the enterpreurs and/or other entities administrering license contracts. Subsequetly it formulates recommendations aimed at mitigation of the difficulties that may result from this concurrent application by the subjects aministrering the license agreements.
Anotace česky
Podle licenční smlouvy poskytovatel licence poskytne licenci v dohodnutém rozsahu a držitel licence se zavazuje zaplatit dohodnuté licenční poplatky nebo je oprávněn licenci užívat bezplatně. Cílem tohoto příspěvku je porovnat ustanovení v obchodním zákoníku a v občanském zákoníku, která jsou v současné době použitelná, pokud jde o pratkický dopad důsledků pro podnikatele. Následně příspěvek formuluje doporucení zaměřená na zmírnění obtíží, které mohou vzniknout.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 10:02