J 2019

PERFORMANCE AND STABILITY OF THE SECTORS IN THE FOOD INDUSTRY OF CZECH REPUBLIC

KOSTIKOV, Eva, David MAREŠ a Radka PROCHÁZKOVÁ

Základní údaje

Originální název

PERFORMANCE AND STABILITY OF THE SECTORS IN THE FOOD INDUSTRY OF CZECH REPUBLIC

Autoři

KOSTIKOV, Eva (703 Slovensko, garant, domácí), David MAREŠ (203 Česká republika, domácí) a Radka PROCHÁZKOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

Journal of International Studies, Poland, Centre of Sociological Research, 2019, 2071-8330

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

50200 5.2 Economics and Business

Stát vydavatele

Polsko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Celý text článku

Kód RIV

RIV/04274644:_____/19:#0000508

Organizační jednotka

Vysoká škola finanční a správní

DOI

http://dx.doi.org/10.14254/2071-8330.2019/12-3/13

Klíčová slova česky

přidaná účetní hodnota; Česká republika; předpověď časové řady

Klíčová slova anglicky

accounting value added; Czech Republic; prediction time series

Štítky

AR 2019-2020, RIV_2020, SCOPUS, unor_2020_o, xJ3

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 27. 4. 2020 08:14, Ing. Dominika Moravcová

Anotace

ORIG CZ

V originále

This article deals with performance, stability and predictions for the individual sectors of the food industry in Czech Republic basing on the statistical data for the years 2005–2015. The goal of the article is to provide reasons for individual changes, i.e., to determine the key factors which have influence on the performance and stability of individual sectors, to point to the stability of individual sectors and at the same time to predict their performance in the future. The conclusion has been reached that bakery, confectionary and other flour-based products and Other food products are the best performing areas in the given branch and that Meat and meat products,. Fish, crustaceans and molluscs, Dairy products, Other food products and Industrial feeds will increase their performance in the future, while other areas in the branch which have been subjected to statistical analysis are expected to experience a fall in performance.

Česky

Tento článek pojednává o výkonnosti, stabilitě a předpovědích pro jednotlivá odvětví potravinářského průmyslu v České republice na základě statistických údajů za roky 2005–2015. Cílem článku je uvést důvody jednotlivých změn, tj. Určit klíčové faktory, které mají vliv na výkonnost a stabilitu jednotlivých sektorů, poukázat na stabilitu jednotlivých sektorů a současně předpovídat jejich výkonnost v budoucnost. Byl učiněn závěr, že pekárenské, cukrářské a jiné moučné výrobky a jiné potravinářské výrobky jsou v daném odvětví nejlépe fungujícími oblastmi a že maso a masné výrobky. Ryby, korýši a měkkýši, mléčné výrobky, jiné potravinářské výrobky a průmyslová krmiva v budoucnu zvýší svou výkonnost, zatímco u ostatních oblastí v odvětví, které byly podrobeny statistické analýze, se očekává pokles výkonnosti.
Zobrazeno: 9. 11. 2024 20:00