BUDÍK, Josef a Otakar SCHLOSSBERGER. Erasmus+ as a source of the Best Practice. In L. Gómez Chova, A. López Martínez, I. Candel Torres. Proceedings of the International Conference ICERI2019. 1. vyd. Spain: IATED Academy. s. 1350-1355. ISBN 978-84-09-14755-7. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Erasmus+ as a source of the Best Practice
Název česky Erasmus+ jako zdroj Best Practice
Autoři BUDÍK, Josef (203 Česká republika, garant, domácí) a Otakar SCHLOSSBERGER (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vyd. Spain, Proceedings of the International Conference ICERI2019, od s. 1350-1355, 6 s. 2019.
Nakladatel IATED Academy
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Španělsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/04274644:_____/19:#0000587
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-84-09-14755-7
ISSN 2340-1095
UT WoS 000530109201067
Klíčová slova česky Erasmus+; zkušenosti; inovace, Ishikawa diagram
Klíčová slova anglicky Erasmus+; experiences; innovations; Ishikawa diagram
Štítky AR 2019-2020, odmeny_2021, POZNÁMKA, RIV_2021, unor_2020_o, xD1_překvalifikování, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 14. 4. 2021 08:01.
Anotace
Anyone interested in Erasmus+ can read its report. The report describes the role of each stakeholder in its preparation and deals with the process of data collection and analysis for various background studies. Overall, there is a consensus that the current program has brought very positive benefits for both the participants and the institutions involved, and these positive aspects have been transferred to society as a whole. The paper deals with the case study of the results obtained from the Erasmus+ program and their use at the Department of Finance with the private Czech University. The aim of the text is to provide information on specific examples that show how shading knowledge at foreign universities is used to innovate in university education. This is necessary because some teachers and lectors use innovative methods carefully and prefer traditional teaching methods. It is not enough for us to introduce innovative methods to schools and universities. It is more important to understand and adapt them. In the theoretical part, the authors discuss selected basic methodological tools for improving the quality of processes in general, namely education. The theory is used to analyze knowledge from several activities contradicted by the Erasmus+ program abroad. Both teachers and students participated in them. In the practical part, the authors made a synthesis by Ishikawa diagram. In it, into the structure "fishbone diagram“, new stimulating and interesting ideas for improving the quality of teaching were chosen. The result was an improvement. Requirements for the learning process in recent years has moved across Europe and the requirement is to emphasize the importance and principle of regulating and supervising without being limited knowledge of the basic functions of financial institutions. Such innovations can be achieved (as shown by the experience of the authors of the project Erasmus+) through project-based studies, processing inspection, review studies, detailed legislation analyzes, international cooperation of students and improving language skills. The university has been offering theoretically oriented courses (bachelor, master, doctoral and MBA) for many years, and their standards are improving with Erasmus+ results. At the same time, students can choose additional courses in lifelong learning which will further improve them for practical application in consulting business.
Anotace česky
Každý, kdo má o Erasmus + zájem, si může přečíst jeho zprávu. Zpráva popisuje roli každého zúčastněného subjektu při jeho přípravě a zabývá se procesem sběru a analýzy údajů pro různé základní studie. Celkově existuje shoda v tom, že současný program přinesl velmi pozitivní přínos jak účastníkům, tak zapojeným institucím, a tyto pozitivní aspekty byly přeneseny na společnost jako celek. Příspěvek se zabývá případovou studií výsledků získaných z programu Erasmus + a jejich využitím na katedře financí se soukromou českou univerzitou. Cílem textu je poskytnout informace o konkrétních příkladech, které ukazují, jak se stínování znalostí na zahraničních univerzitách používá k inovacím v univerzitním vzdělávání. Je to nutné, protože někteří učitelé a lektoři používají inovativní metody pečlivě a dávají přednost tradičním metodám výuky. Nestačí nám zavádět inovativní metody do škol a univerzit. Je důležitější porozumět jim a přizpůsobit je. V teoretické části autoři diskutují o vybraných základních metodických nástrojích pro zlepšení kvality procesů obecně, konkrétně o vzdělávání. Teorie se používá k analýze znalostí z několika aktivit, které jsou v rozporu s programem Erasmus + v zahraničí. Účastnili se jich jak učitelé, tak studenti. V praktické části autoři provedli syntézu podle Ishikawova diagramu. V ní byly do struktury „rybí kostní diagram“ vybrány nové stimulující a zajímavé nápady pro zlepšení kvality výuky, jejímž výsledkem bylo zlepšení. Požadavky na proces učení v posledních letech se rozšířily po celé Evropě a požadavkem je zdůraznit význam a zásadu regulace a dohledu, aniž by byly omezeny znalosti základních funkcí finančních institucí. Takové inovace lze dosáhnout (jak ukazují zkušenosti autorů projektu Erasmus +) prostřednictvím projektových studií, zpracování inspekcí, revizních studií, podrobných legislativních analýz, mezinárodní spolupráce studentů a zlepšování jazykových dovedností. Univerzita nabízí již řadu let teoreticky zaměřené kurzy (bakalářské, magisterské, doktorské a MBA) a jejich standardy se s výsledky Erasmus + zlepšují. Zároveň si studenti mohou vybrat další kurzy celoživotního učení, které je dále zdokonalí pro praktické použití v poradenském podnikání.
Typ Název Vložil/a Vloženo Práva
Prispevek.pdf   Verze souboru Schlossberger, O. 26. 11. 2019

Vlastnosti

Adresa v ISu
https://is.vsfs.cz/auth/publication/7900/Prispevek.pdf
Adresa ze světa
https://is.vsfs.cz/publication/7900/Prispevek.pdf
Adresa do Správce
https://is.vsfs.cz/auth/publication/7900/Prispevek.pdf?info
Ze světa do Správce
https://is.vsfs.cz/publication/7900/Prispevek.pdf?info
Vloženo
Út 26. 11. 2019 14:51, doc. JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D.

Práva

Právo číst
  • kdokoliv v Internetu
Právo vkládat
 
Právo spravovat
  • osoba doc. JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D., učo 21710
  • osoba Bc. Jan Peterec, učo 24999
  • osoba Ing. Josef Budík, CSc., učo 7807
Atributy
 

Prispevek.pdf

Aplikace
Otevřít soubor.
Stáhnout soubor.
Adresa v ISu
https://is.vsfs.cz/auth/publication/7900/Prispevek.pdf
Adresa ze světa
https://is.vsfs.cz/publication/7900/Prispevek.pdf
Typ souboru
PDF (application/pdf)
Velikost
120,2 KB
Hash md5
522b09cb5a5be249ca438f5b580feb04
Vloženo
Út 26. 11. 2019 14:51

Prispevek.txt

Aplikace
Otevřít soubor.
Stáhnout soubor.
Adresa v ISu
https://is.vsfs.cz/auth/publication/7900/Prispevek.txt
Adresa ze světa
https://is.vsfs.cz/publication/7900/Prispevek.txt
Typ souboru
holý text (text/plain)
Velikost
21,9 KB
Hash md5
0f03abeaae87b8caa9135c23318efe9b
Vloženo
Út 26. 11. 2019 14:55
Vytisknout
Nahlásit neoprávněně vložený soubor Zobrazeno: 28. 3. 2024 22:37