MAREK, Karel. Smlouva o společnosti a Tichá společnost. Notitiae Iudiciales Academiae Collegii Aedilium in Bratislava. Bratislava: Akadémia policajného zboru v Bratislave, roč. 6., č. 1, s. 114-122. ISSN 2453-6954. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Smlouva o společnosti a Tichá společnost
Název česky Smlouva o společnosti a Tichá společnost
Název anglicky Company Egreement and Silent company
Autoři MAREK, Karel (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Notitiae Iudiciales Academiae Collegii Aedilium in Bratislava, Bratislava, Akadémia policajného zboru v Bratislave, 2020, 2453-6954.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/20:#0000638
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky právo, občanské právo,občanský zákoník,smlouva, společnost, tichá společnost
Klíčová slova anglicky law; civil law; civil code; contract; company; silent pratnership
Štítky AR 2019-2020, odmeny_2021, RIV_2021, xJ5
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 7. 4. 2021 15:21.
Anotace
V řadě případů nemusí dostačovat úsilí, popř. ani majetek jednotlivé osoby k potřebnému účelu a je vhodné, aby se osoby sdružily k činnostem nebo věci, a to bez vzniku další osoby. To umožnuje uzavření smlouvy o společnosti. Smlouvou o tiché společnosti se pak tichý společník zavazuje k vkladu, kterým se bude podílet po celou dobu trvání společnosti na podnikání podnikatele, a podnikatel se zavazuje platit tichému společníkovi podíl na zisku. Uzavřením smlouvy o tiché společnosti nevznikne obchodní společnost, ani se tím tichý společník nestane podnikatelem, neprovádí se zápis do obchodního rejstříku; vznikne smluvní vztah mezi stranami smlouvy.
Anotace anglicky
In many cases, efforts may not sufficient nor the property of an individual for the necessary purpose and it is advisable for the persons to associate themselves into activities or things without the formation of another person. This allows the conclusion of a company contract. The Treaty on the quiet company, silent partner undertakes to deposit, which will be involved throughout the duration of the company on business entrepreneurs, and the entrepreneur undertakes to pay a silent companion to share in the profit.The conslusion of the silent partnership agreement does not create a company, does not the silent partner become an entrepreneur, no entry in the Commercial Register; a contractual relations ship betwen the parties to the contract arises.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 06:46