FARKAČOVÁ, Lenka, Pavel SEDLÁČEK a Radim VALENČÍK. Příprava k působení absolventů v tvůrčích týmech při zpracování závěrečných prací. In Daniela Hrehová. Vedecký recenzovaný zborník Štúdium, život a práca v zahraničí. Košice: Technická univerzita v Košiciach. s. 115-127. ISBN 978-80-553-3846-0. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Příprava k působení absolventů v tvůrčích týmech při zpracování závěrečných prací
Název česky Příprava k působení absolventů v tvůrčích týmech při zpracování závěrečných prací
Název anglicky Preparation for the activity of graduates in creative teams in the processing of final theses
Autoři FARKAČOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí), Pavel SEDLÁČEK (203 Česká republika) a Radim VALENČÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání Košice, Vedecký recenzovaný zborník Štúdium, život a práca v zahraničí, od s. 115-127, 13 s. 2021.
Nakladatel Technická univerzita v Košiciach
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/21:#0000826
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-553-3846-0
Klíčová slova česky Absolventská síť, tvůrčí mezigenerační tým, funkce univerzit, skupinové a týmové témata závěrečné práce
Klíčová slova anglicky Graduate network; creative intergenerational team; functions of universities; group and team topic of the theses
Štítky AR 2021-2022, odmeny_2022, RIV_2022, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 13. 4. 2022 10:18.
Anotace
Příspěvek se zabývá konkrétními možnostmi využití zpracování závěrečných (bakalářských a diplomových) prací k přípravě absolventů na působení v tvůrčích mezigeneračních týmech. Předpokládá účast i zahraničních studentů s možností vyústění jejich přípravy do mezinárodní dimenze spolupráce v tvůrčích týmech. Součástí příspěvku je definování a přesné rozlišení základních pojmů (tvůrčí tým, tvůrčí mezigenerační tým, působení v tvůrčím týmu, funkce univerzit, skupinové a týmové téma závěrečné práce, nosné téma). Návazně je analyzován současný stav zadávání a vedení skupinových a týmových témat závěrečných prací na českých univerzitách, a to i z hlediska platné legislativy. Na základě zkušeností získaných na Vysoké škole finanční a správní je navržena metodika týmového zpracování závěrečných prací.
Anotace anglicky
The paper deals with specific possibilities of using the elaboration of (bachelor's and diploma) theses to prepare graduates for work in the creative intergenerational teams. It’s assumed that foreign students will participate with the possibility of their preparation in the international dimension of cooperation in creative teams. Part of the paper is the definition and precise distinction of basic concepts (creative team, creative intergenerational team, working in a creative team, functions of universities, group and team topic of the theses, main topic). Subsequently, the current state of assigning and leading group and team topics of theses at Czech universities is analyzed, even in terms of applicable legislation. Is propřed a methodology for team processing of theses based on the University of Finance and Administration experience.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:59