EISEL, Juraj. Vyjednávání a argumentace. In Vyjednávání a argumentace. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vyjednávání a argumentace
Název česky Vyjednávání a argumentace
Název anglicky Negotiation and argumentation
Autoři EISEL, Juraj.
Vydání Vyjednávání a argumentace, 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky Argumentace, dobrý vyjednávač, příprava na vyjednávání, jak překonat nesouhlas, taktika vyjednávání
Klíčová slova anglicky Argumentation, a good negotiator, preparation for negotiations, how to overcome disagreement, negotiation tactics
Štítky AR 2022-2023
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Denišová, DiS., učo 12202. Změněno: 27. 7. 2023 07:23.
Anotace
Vyjednavač je obyčejný člověk, který se naučil, jak změnit zdánlivě bezvýchodnou situaci na prospěšnou nebo umí usnadnit jednání mezi dvěma stranami neschopnými bez cizí pomoci dospět ke shodě. Školení a trénink byl inspirován řemeslem umění vyjednávat a pracovat s argumenty. Každý den se dostáváme do situací, které nás nutí k zamyšlení, kam chci tou či onou komunikací dospět a za jakou cenu. Zda jednat intuitivně nebo se vyplatí na chvilku zamyslet, zpomalit a srovnat si myšlenky. Při vyjednávání se potřebujeme kvalitně připravit, nachystat si strategii a cíle kterých chceme dosáhnout, připravujeme se na různé formy argumentace. Neopomeneme také naši intra/inter personální přípravu.
Anotace anglicky
A negotiator is an ordinary person who has learned how to change a seemingly hopeless situation into a beneficial one or can facilitate negotiations between two parties unable to reach an agreement without outside help. Training and training was inspired by the craft of negotiating and working with arguments. Every day we find ourselves in situations that force us to think about where I want to reach with this or that communication and at what cost. Whether to act intuitively or is it worthwhile to think for a moment, slow down and compare your thoughts. When negotiating, we need to prepare well, prepare a strategy and goals that we want to achieve, we prepare for various forms of argumentation. We will also not forget our intra/inter personnel training.
VytisknoutZobrazeno: 12. 5. 2024 17:32