DRELICH-SKULSKA, Bogusława, Magdalena SOBOCIŃSKA a Andrea TOMÁŠKOVÁ. Ekonomiczne, zarządcze i społeczno-kulturowe wymiary relacji polsko-czeskich. Wroclaw: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu Wrocław, 2023, 331 s. ISBN 978-83-67400-66-4. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.15611/2023.67.1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ekonomiczne, zarządcze i społeczno-kulturowe wymiary relacji polsko-czeskich
Název česky Ekonomické, manažerské a sociokulturní dimenze polsko-českých vztahů
Název anglicky Economic, managerial and socio-cultural dimensions of Polish-Czech relations
Autoři DRELICH-SKULSKA, Bogusława, Magdalena SOBOCIŃSKA a Andrea TOMÁŠKOVÁ.
Vydání Wroclaw, 331 s. 2023.
Nakladatel Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu Wrocław
Další údaje
Originální jazyk polština
Typ výsledku Editorství odborné knihy
Obor 50206 Finance
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-83-67400-66-4
Doi http://dx.doi.org/10.15611/2023.67.1
Klíčová slova česky věda, kultura, spolupráce
Klíčová slova anglicky science, culture, cooperation
Štítky AR 2023-2024
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Denišová, DiS., učo 12202. Změněno: 6. 10. 2023 09:58.
Anotace
Badania dotyczące różnych obszarów polsko-czeskiej współpracy cechują się dużą złożonością, gdyż wymagają przyjmowania interdyscyplinarnej perspektywy i uwzględniania w procesie badawczym nie tylko aktualnych uwarunkowań, ale także czynników związanych z historią, kulturą oraz etapami rozwoju stosunków polityczno-gospodarczych między państwami. Upowszechnianie wyników rozpoznań naukowych dotyczących tej problematyki, oprócz realizacji celów poznawczych, powinno służyć pogłębianiu współpracy i partnerstwa między Polską i Czechami w wielu obszarach życia społeczno-gospodarczego i lepszemu wykorzystaniu szans rozwojowych dzięki synergicznemu powiększaniu zasobów. Warto dodać, że prowadzenie pogłębionych analiz i formułowanie wartościowych wniosków jest uwarunkowane posiadaniem przez badaczy wiedzy ekonomicznej oraz kompetencji i wrażliwości kulturowej.
Anotace česky
Výzkum různých oblastí polsko-české spolupráce se vyznačuje vysokou komplexností, neboť vyžaduje osvojení interdisciplinárního pohledu a zohlednění v procesu výzkumu nejen aktuálních podmínek, ale i faktorů souvisejících s historií, kulturou a etapami vývoje politického a ekonomické vztahy mezi zeměmi. Šíření výsledků vědeckého bádání v této problematice by kromě dosahování kognitivních cílů mělo sloužit k prohloubení spolupráce a partnerství mezi Polskem a Českou republikou v mnoha oblastech socioekonomického života a lepšímu využití rozvojových příležitostí díky synergickému zvýšení zdrojů. Stojí za to dodat, že provádění hloubkových analýz a formulování cenných závěrů závisí na výzkumných pracovníkech, kteří mají ekonomické znalosti, stejně jako kulturní kompetence a citlivost.
Anotace anglicky
Research on various areas of Polish-Czech cooperation is characterized by high complexity, as it requires adopting an interdisciplinary perspective and taking into account in the research process not only current conditions, but also factors related to history, culture and stages of development of political and economic relations between countries. The dissemination of the results of scientific research on these issues, in addition to achieving cognitive goals, should serve to deepen cooperation and partnership between Poland and the Czech Republic in many areas of socio-economic life and better use of development opportunities thanks to the synergistic increase of resources. It is worth adding that conducting in-depth analyzes and formulating valuable conclusions depends on researchers having economic knowledge as well as cultural competence and sensitivity.
VytisknoutZobrazeno: 25. 5. 2024 06:35