ŠÁLKOVÁ, Daniela, Aleš HES a Martina ŠVECOVÁ. Charakteristika re-use center a re-use pointů. 1. vydání. Praha: ČZU Praha, 2023, 14 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Charakteristika re-use center a re-use pointů
Název česky Charakteristika re-use center a re-use pointů
Název anglicky Characteristics of re-use centres and re-use points
Autoři ŠÁLKOVÁ, Daniela (203 Česká republika, garant), Aleš HES (203 Česká republika, domácí) a Martina ŠVECOVÁ (703 Slovensko, domácí).
Vydání 1. vydání. Praha, 14 s. 2023.
Nakladatel ČZU Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Účelové publikace
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/23:#0001089
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky cirkulární ekonomika; odpady; recyklace; re-use; zdroje; životní prostředí.
Klíčová slova anglicky circular economy; waste; recycling; re-use; resources; environment.
Štítky AR 2023-2024, RIV_2024_TAČR
Příznaky Mezinárodní význam
Návaznosti TQ01000226, projekt VaV.
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 19. 3. 2024 10:37.
Anotace
Neustále se rozvíjející globální ekonomika v posledních desetiletích zatěžuje přírodní zdroje Země, což vyvolává obavy z rostoucích negativních dopadů na životní prostředí a hrozícího nedostatku zdrojů. Přechod na cirkulární ekonomiku je složitý proces, který vyžaduje široké zapojení více úrovní a více zúčastněných stran a který lze usnadnit vhodnými politickými zásahy. Podle zásady hierarchie nakládání s odpady, která je základem Evropských právních předpisů o nakládání s odpady, se předcházení vzniku odpadů a jejich opětovné použití považují za obvykle lepší možnost nakládání s odpady než recyklace. Recyklační střediska (Re-use centra/re-use pointy) přijímají k opětovnému použití širokou škálu výrobků, z nichž část by mohla být znovu využita.
Anotace anglicky
The ever-expanding global economy has put a strain on natural resources in recent decades Earth, raising concerns about the growing negative environmental impacts and the threat of resource scarcity. The transition to a circular economy is a complex process that requires a broad multi-level and multi-stakeholder involvement and can be facilitated by appropriate policy interventions. According to the principle of the waste hierarchy, which underpins European legislation waste management legislation, waste prevention and reuse are generally considered to be a better waste management option than recycling. Recycling centres (Re-use centres/re-use points) accept a wide range of products for re-use, some of which could be reused.
VytisknoutZobrazeno: 25. 5. 2024 15:56