POLIŠENSKÁ, Veronika Anna. Home as a barrier to desist or commit crime. In 18th Annual Conference of the European Society of Criminology: Crimes against Humans and Crimes against Humanity. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Home as a barrier to desist or commit crime
Název česky Domov jako překážka zda spáchat či nespáchat trestný čin
Autoři POLIŠENSKÁ, Veronika Anna.
Vydání 18th Annual Conference of the European Society of Criminology: Crimes against Humans and Crimes against Humanity, 2018.
Další údaje
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW 18th Annual Conference of the European Society of Criminology
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky domov, Model dobrého života, trestná činnost, desistance
Klíčová slova anglicky home, Good lives model, criminal activity, desistance
Štítky prezentace_na_konferencích
Změnil Změnila: PhDr. Veronika Anna Polišenská, Ph.D., MSc, učo 32463. Změněno: 21. 9. 2018 13:11.
Anotace
The concept of home for released offenders has two meanings. It can be a protective factor in terms of desisting to commit crime or it can be a risk factor in terms of increasing the possibility of returning to criminal career. Good Lives Model is a strength-based approach to offender rehabilitation (Ward, 2002). Within the Good Lives Model, there are 11 primary goods, which are activities or situations which benefit the individual (Purvis, 2010). The concept of home can be represented in several of them. Moreover, the GLM defines criminogenic needs as obstacles in achieving primary goods (Barnao, Robertson, Ward, 2016), which again can be represented within the concept of home. The current presentation will aim at the conceptualization of home within the Good Lives Model.
Anotace česky
Koncept domova má pro propuštěné pachatele dva významy. Může to být protektivní faktor, který pomáhá při odklonění od trestné činnosti a nebo to může být rizikový faktor, který zvyšuje riziku znovu spáchání trestné činnosti. Model dobrého života je přístup k rehabilitaci pachatele založený na jeho potřebých, schopnostech a cílech (Ward, 2002). V rámci Modelu dobrého života je popsáno 11 primárních potřeb, což jsou aktivity a situace, které jedinci pomáhají (Purvis, 2010). Koncept domova je representován v několika těchto potřebách. Dále Model dobrého života definuje kriminogenní potřeby což jsou překážky pro dosažení primárních potřeb (Barnao, Robertson, Ward, 2016), které jsou také reprezentovány v konceptu domova. Cílem této prezentace je seznámit se s koncepcí domova v rámci Modelu dobrého života.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 23:06