2019
PERFORMANCE AND STABILITY OF THE SECTORS IN THE FOOD INDUSTRY OF CZECH REPUBLIC
KOSTIKOV, Eva, David MAREŠ a Radka PROCHÁZKOVÁZákladní údaje
Originální název
PERFORMANCE AND STABILITY OF THE SECTORS IN THE FOOD INDUSTRY OF CZECH REPUBLIC
Autoři
KOSTIKOV, Eva (703 Slovensko, garant, domácí), David MAREŠ (203 Česká republika, domácí) a Radka PROCHÁZKOVÁ (203 Česká republika)
Vydání
Journal of International Studies, Poland, Centre of Sociological Research, 2019, 2071-8330
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele
Polsko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Kód RIV
RIV/04274644:_____/19:#0000508
Organizační jednotka
Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky
přidaná účetní hodnota; Česká republika; předpověď časové řady
Klíčová slova anglicky
accounting value added; Czech Republic; prediction time series
Štítky
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 27. 4. 2020 08:14, Ing. Dominika Moravcová
V originále
This article deals with performance, stability and predictions for the individual sectors of the food industry in Czech Republic basing on the statistical data for the years 2005–2015. The goal of the article is to provide reasons for individual changes, i.e., to determine the key factors which have influence on the performance and stability of individual sectors, to point to the stability of individual sectors and at the same time to predict their performance in the future. The conclusion has been reached that bakery, confectionary and other flour-based products and Other food products are the best performing areas in the given branch and that Meat and meat products,. Fish, crustaceans and molluscs, Dairy products, Other food products and Industrial feeds will increase their performance in the future, while other areas in the branch which have been subjected to statistical analysis are expected to experience a fall in performance.
Česky
Tento článek pojednává o výkonnosti, stabilitě a předpovědích pro jednotlivá odvětví potravinářského průmyslu v České republice na základě statistických údajů za roky 2005–2015. Cílem článku je uvést důvody jednotlivých změn, tj. Určit klíčové faktory, které mají vliv na výkonnost a stabilitu jednotlivých sektorů, poukázat na stabilitu jednotlivých sektorů a současně předpovídat jejich výkonnost v budoucnost. Byl učiněn závěr, že pekárenské, cukrářské a jiné moučné výrobky a jiné potravinářské výrobky jsou v daném odvětví nejlépe fungujícími oblastmi a že maso a masné výrobky. Ryby, korýši a měkkýši, mléčné výrobky, jiné potravinářské výrobky a průmyslová krmiva v budoucnu zvýší svou výkonnost, zatímco u ostatních oblastí v odvětví, které byly podrobeny statistické analýze, se očekává pokles výkonnosti.