KNIHOVÁ, Ladislava. Stříbrná generace a užitečné mobilní aplikace. In Doba Seniorů. Praha, 2021, s. 8-9. ISSN 1801-5859.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stříbrná generace a užitečné mobilní aplikace
Název česky Stříbrná generace a užitečné mobilní aplikace
Název anglicky The Silver Generation and useful mobile apps
Autoři KNIHOVÁ, Ladislava.
Vydání Praha, Doba Seniorů, od s. 8-9, 2 s. 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 50901 Other social sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISSN 1801-5859
Klíčová slova česky digitální komunikace, edukační mobilní aplikace, mobilní aplikace, sociální začleňování
Klíčová slova anglicky Digital communication, educational mobile apps, mobile apps, social inclusion
Štítky AR 2022-2023, nehodnoceno_afiliace_není_k_VŠFS
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Denišová, DiS., učo 12202. Změněno: 9. 1. 2023 10:52.
Anotace
Možná se vám zdá, že mobilní aplikace a stříbrná generace je poněkud zvláštní kombinace. Opak je pravdou. Naše zamyšlení nad užitečnými mobilními aplikacemi vychází z pečlivého pozorování dění kolem nás. To, co nejen vidíme, ale současně dostatečně vnímáme v souvislostech, boří zažité mýty. Příslušníci stříbrné generace se nám před očima mění v aktivní seniory, kteří chtějí žít naplno. Ruku v ruce s tím se mění i jejich potřeby. V souvislosti s technologickým vývojem získali senioři právě v této době starší modely chytrých telefonů od členů rodiny, a jsou tak připraveni na obohacení svého života o uživatelskou zkušenost z používání mobilních aplikací. Zajímá vás, jaké mobilní aplikace by neměly ve smartphonech seniorů chybět? Pak je tento článek určen právě vám.
Anotace anglicky
You might think that mobile apps and the Silver Generation is a rather unusual combination. The opposite is true. Our thinking about useful mobile apps comes from careful observation of what's going on around us. What we not only see but at the same time perceive sufficiently in context, dispels established myths. Members of the silver generation are turning in before our eyes into active seniors who want to live life to the fullest. Their needs are changing hand in hand with this. In the context of technological developments, seniors have just acquired older model smartphones from family members at this time. They are ready to enrich their lives with the user experience of mobile apps. Wondering what mobile apps shouldn't be missing from seniors' smartphones? Then this article is for you.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 16:35