RYDVALOVÁ, Petra, Naděžda PETRŮ a Eliška VALENTOVÁ. Vzdělávání v rodinných podnicích : Studie k průzkumu kvality rodinného podnikání : Souhrnná výzkumná zpráva. 1. vyd. Praha: AMSP ČR, MPO, 2022, 43 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vzdělávání v rodinných podnicích : Studie k průzkumu kvality rodinného podnikání : Souhrnná výzkumná zpráva
Název česky Vzdělávání v rodinných podnicích : Studie k průzkumu kvality rodinného podnikání : Souhrnná výzkumná zpráva
Název anglicky Education in the family businesses : Study to survey the quality of family business : Summary research report
Autoři RYDVALOVÁ, Petra, Naděžda PETRŮ a Eliška VALENTOVÁ.
Vydání 1. vyd. Praha, 43 s. 2022.
Nakladatel AMSP ČR, MPO
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Výzkumná zpráva
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky rodinné podnikání; kvalita; vzdělávání
Klíčová slova anglicky family business; quality; education
Štítky AR 2022-2023, POZNÁMKA
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 7. 3. 2023 13:57.
Anotace
Cílem této výzkumné studie je vymezit rámec pro přístup k podpoře vzdělávání rodinného podnikání, a to na základě došetření stávajícího stavu poznání pomocí kvalitativního průzkumu. Vymezení přístupu je postaveno na konfrontaci zjištění z kvantitativního průzkumu č. 92/2022 (AMSP ČR, 2022) s kvalitativním výzkumem a to pomocí řízených rozhovorů u vybraných rodinných podniků, které prokázaly vysoké hodnocení v rámci Národní ceny ČR za kvalitu v rodinném podnikání. Záměrem bylo zjistit způsoby vzdělávání, oborové zaměření vzdělávacích aktivit, formy spolupráce rodinných podniků se vzdělávacími institucemi, zájem o stáže jako formy vzdělávání pro nástupníky, stávající způsoby financování vzdělávacích aktivit a jejich hodnocení, atd. Cílem této výzkumné studie je vymezit rámec pro přístup k podpoře vzdělávání rodinného podnikání, a to na základě došetření stávajícího stavu poznání pomocí kvalitativního průzkumu. Vymezení přístupu je postaveno na konfrontaci zjištění z kvantitativního průzkumu č. 92/2022 (AMSP ČR, 2022) s kvalitativním výzkumem a to pomocí řízených rozhovorů u vybraných rodinných podniků, které prokázaly vysoké hodnocení v rámci Národní ceny ČR za kvalitu v rodinném podnikání. Záměrem bylo zjistit způsoby vzdělávání, oborové zaměření vzdělávacích aktivit, formy spolupráce rodinných podniků se vzdělávacími institucemi, zájem o stáže jako formy vzdělávání pro nástupníky, stávající způsoby financování vzdělávacích aktivit a jejich hodnocení, atd. Cílem této výzkumné studie je vymezit rámec pro přístup k podpoře vzdělávání rodinného podnikání, a to na základě došetření stávajícího stavu poznání pomocí kvalitativního průzkumu. Vymezení přístupu je postaveno na konfrontaci zjištění z kvantitativního průzkumu č. 92/2022 (AMSP ČR, 2022) s kvalitativním výzkumem a to pomocí řízených rozhovorů u vybraných rodinných podniků, které prokázaly vysoké hodnocení v rámci Národní ceny ČR za kvalitu v rodinném podnikání. Záměrem bylo zjistit způsoby vzdělávání, oborové zaměření vzdělávacích aktivit, formy spolupráce rodinných podniků se vzdělávacími institucemi, zájem o stáže jako formy vzdělávání pro nástupníky, stávající způsoby financování vzdělávacích aktivit a jejich hodnocení, atd. Cílem této výzkumné studie je vymezit rámec pro přístup k podpoře vzdělávání rodinného podnikání, a to na základě došetření stávajícího stavu poznání pomocí kvalitativního průzkumu. Vymezení přístupu je postaveno na konfrontaci zjištění z kvantitativního průzkumu č. 92/2022 (AMSP ČR, 2022) s kvalitativním výzkumem a to pomocí řízených rozhovorů u vybraných rodinných podniků, které prokázaly vysoké hodnocení v rámci Národní ceny ČR za kvalitu v rodinném podnikání. Záměrem bylo zjistit způsoby vzdělávání, oborové zaměření vzdělávacích aktivit, formy spolupráce rodinných podniků se vzdělávacími institucemi, zájem o stáže jako formy vzdělávání pro nástupníky, stávající způsoby financování vzdělávacích aktivit a jejich hodnocení, atd.
Anotace anglicky
The aim of this research study is to define a framework for an approach to supporting family business education, based on the investigation of the current state of knowledge using a qualitative survey. Delimitation approach is built on the confrontation of findings from quantitative survey No. 92/2022 (AMSP CR, 2022) with qualitative research using guided interviews in selected family businesses that demonstrated a high rating within the National Award of the Czech Republic for quality in family business. On purpose was to find out the methods of education, the field focus of educational activities, forms of family cooperation companies with educational institutions, interest in internships as a form of education for successors, existing ways of financing educational activities and their evaluation, etc.
VytisknoutZobrazeno: 2. 5. 2024 01:10