EISEL, Juraj a Stanislav TERMANN. TALENT MANAGEMENT a věk mileniálů. Praha: Vysoká škola finanční a správní, Praha, 2023, 116 s. EDUCOpress. ISBN 978-80-7408-249-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název TALENT MANAGEMENT a věk mileniálů
Název česky TALENT MANAGEMENT a věk mileniálů
Název anglicky TALENT MANAGEMENT and the age of millennials
Autoři EISEL, Juraj a Stanislav TERMANN.
Vydání Praha, 116 s. EDUCOpress, 2023.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní, Praha
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7408-249-8
Klíčová slova česky Talent, talent management, mileniálové, plánování kariéry, strategie práce s talenty
Klíčová slova anglicky Talent, talent management, millennials, career planning, talent strategy
Štítky AR 2022-2023, ucebnice_skripta
Změnil Změnil: Ing. Juraj Eisel, Ph.D., učo 33999. Změněno: 4. 12. 2023 15:49.
Anotace
Učební text „Talent management a věk mileniálů“ je určen jako základní studijní pomůcka všem magisterským studentům předmětu Strategické řízení lidských zdrojů, ale i studentům bakalářského uceleného studia vysokých škol v předmětu řízení lidských zdrojů a předmětu řízení týmů a Talent management. Tato publikace umožní čtenářům lépe pochopit souvislosti a vazby mezi jednotlivými postupy, kroky, průběhem a jejich opodstatněností v procesu Talent Managementu. Samotná publikace je velmi dobrým informačním zdrojem s tím, že poslouží a prospěje studentům vysokých škol, personalistům a manažerům v podnikové praxi k získání přehledu v dané problematice, kterou by jinak museli čerpat z řady různých pramenů. Kromě toho získají praktické rady a podněty pro zvládání příslušných aktivit zmíněného procesu. V neposlední řadě i všem dalším studentům a absolventům, kteří se budou podílet alespoň na části celého procesu v rámci své profesní kariéry. Do úvahy připadá i možnost, že sami budou osloveni v rámci výběru talentů, a tudíž budou čelit zásadní výzvě, jak obstát a udržet se ve skupině talentovaných zaměstnanců. Každá společnost je svým pojetím specifická, a tak je třeba nahlížet i na interní proces Talent Managementu.
Anotace anglicky
The textbook "Talent management and the age of millennials" is intended as a basic study aid to all master's students in the Strategic Human Resource Management course, as well as to students of the bachelor's comprehensive study of universities in the subject of management human resources and the subject of team management and Talent management. This publication will allow readers to better understand the connections and links between individual procedures, steps, course and their justification in the Talent Management process. The publication itself is very a good source of information, with the fact that it will serve and benefit university students, HR professionals and managers in business practice to gain an overview of the given issue, which would otherwise they had to draw from a number of different sources. In addition, they will receive practical advice and suggestions for managing the relevant activities of the mentioned process. Last but not least, to all other students and graduates who will participate in at least part of the entire process within their professional career. There is also the possibility that they themselves will be approached as part of the talent selection process, and therefore they will face the crucial challenge of standing up and maintaining themselves in a pool of talented employees. Every the company is specific in its concept, so it is necessary to look at the internal process of Talent Management as well.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 17:33