LEINWEBER, Václav, Ondřej DEDEK a Jana KOTĚŠOVCOVÁ. Operativní a strategické podnikové finance. Kde a jak se v podniku generují peníze. první. Praha: VOX, a.s. 176 s. ISBN 978-80-87480-21-2. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Operativní a strategické podnikové finance. Kde a jak se v podniku generují peníze
Název česky Operativní a strategické podnikové finance. Kde a jak se v podniku generují peníze
Název anglicky Operational and strategic corporate finance. Where and how the company generates money
Autoři LEINWEBER, Václav, Ondřej DEDEK a Jana KOTĚŠOVCOVÁ.
Vydání první. Praha, 176 s. 2014.
Nakladatel VOX, a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-87480-21-2
Klíčová slova česky rentabilita investic, kalkulace, krycí příspěvek, bod zvratu, plánování cash flow, čistá současná hodnota, vnitřní výnosové procento
Klíčová slova anglicky return on investment; calculations; contribution margin; break-even point; cash flow planning; net present value; internal rate of return
Štítky AR 2013-2014, B4, II, RIV_ne, xB2
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 24. 3. 2017 11:05.
Anotace
Publikace zahrnuje oblast podnikových financí od komplexního pohledu na podnik, prostřednictvím ukazatele rentabilita investic, po oblast kalkulačních metod, využívaných pro účely cenové a obchodní politiky podniku. Obchodní a cenová politika je zde sledovaná prostřednictvím analýzy bodu zvratu, poskytování slev a skladby prodávaných výrobků. Další oblastí podnikových financí je plánování, které je zde prováděno z pohledu vyhodnocení obchodního případu. Poslední kapitoly jsou věnovány projektovému financování a jeho speciálním ukazatelům jako je DSCR a LLCR a metodám hodnocení projektů pomocí čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta. Kniha tak poskytuje ucelený pohled na podnikové finance z trochu jiného úhlu pohledu než jiné publikace, které jsou v současné době na trhu.
Anotace anglicky
The publication includes the area of corporate finance from a comprehensive view of the enterprise, through indicators return on investment, after the area calculation methods used for the purposes of pricing and business policy. Business and pricing policy is monitored by analyzing the tipping point, discounts and track products sold. Another area of corporate finance is planning that is done in terms of evaluation of the business case. The last chapters deal with project financing and special indicators such as DSCR and LLCR and methods of evaluation of projects using the net present value and internal rate of return. The book provides a comprehensive view of corporate finance from a slightly different perspective than the others, which are currently on the market.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 04:06