KOLITSCHOVÁ, Petra a Roman RAK. Forensic Aspects of VIN Location on Motor Vehicles. EUROPEAN SCIENCE. Podhájska: European institue of further education, roč. 2, č. 2018, s. 117-126. ISSN 2585-7738. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Forensic Aspects of VIN Location on Motor Vehicles
Název česky Forenzní aspekty umístění VIN na motorových vozidlech
Autoři KOLITSCHOVÁ, Petra a Roman RAK.
Vydání EUROPEAN SCIENCE, Podhájska, European institue of further education, 2018, 2585-7738.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Celý text článku
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky Umístění, výroba, ochrana, VIN, identifikační číslo vozidla, původ vozidla
Klíčová slova anglicky Location; manufacture; protection; VIN; Vehicle Identification Number; vehicle originality
Štítky AR 2018-2019, xJ5
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 12. 4. 2019 09:33.
Anotace
A vehicle identification number (VIN) is an unambiguous, globally unique vehicle identifier. The paper describes principles for its location on a vehicle, the method of its making (manufacture) and, last but not least, types of protection against negative factors to ensure that its identification value is preserved and, simultaneously, the process of identification inspection of a vehicle is clear, fast and efficient. The text analyses various views on VINs from the point of view of vehicle manufacturers, administrative bodies (that use vehicle identification in nationwide vehicle registers) and law-enforcement bodies during the investigation and gathering of evidence of car crime.
Anotace česky
Identifikační číslo vozidla (VIN) je jednoznačným, globálně jedinečným identifikátorem vozidla. Článek popisuje principy jeho umístění na vozidle, způsob jeho výroby a v neposlední řadě i typy ochrany před negativními faktory, aby byla zachována jejich identifikační hodnota a současně, aby byl proces identifikace vozidla jasný, rychlý a efektivní. Text analyzuje různé pohledy na VIN z perspektivy výrobců vozidel, správních orgánů (které používají identifikaci vozidel v celorepublikových registrech vozidel) a orgánů činných v trestním řízení při vyšetřování a shromažďování důkazů o automobilové kriminalitě.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 15:30