KUBÍČKOVÁ, Dana. K součaným problémů výkladu účetnictví. In SVŠES. Sborník konference SVŠES Praha,. Praha: SVŠES. s. 43-47. ISBN 80-86744-10-8. 2004.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název K součaným problémů výkladu účetnictví
Název česky K součaným problémů výkladu účetnictví
Název anglicky Contemporary Problems of Accounting Education
Autoři KUBÍČKOVÁ, Dana.
Vydání Praha, Sborník konference SVŠES Praha, od s. 43-47, 5 s. 2004.
Nakladatel SVŠES
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50205 Accounting
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 80-86744-10-8
Klíčová slova česky Mezinárodní účetní standardy, Výuka účetnictví, České účetní standardy
Klíčová slova anglicky nternational accounting standards, Accounting education, Czech accounting standards
Štítky POZNÁMKA
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 6. 4. 2020 10:13.
Anotace
Změny, k nimž dochází v účetnictví, jsou obvykle charakterizovány jako snižování přísné centrální regulace účetnictví a růst samostatnosti účtujících jednotek při řešení účetní situací. Jako hlavní projev této tendence je uváděna směrná účtová osnova a požadavek jejího dopracování do účtového rozvrhu dle podmínek účetní jednotky, zrušení stanovených postupů účtování a mnohé další. Tento fakt přináší nové podmínky a otázky do výkladu účetnictví na všech typech a úrovních škol: jak přistupovat k výkladu účetnictví, co z problematiky účtování učit, jak vykládat účetní řešení jednotlivých oblastí. Nad těmito a dalšími otázkami se zamýšlím ve svém příspěvku.
Anotace anglicky
hanges in accounting are typically characterized as reducing strict central accounting regulation and increasing the autonomy of accounting entities in dealing with accounting situations. The main manifestation of this trend is the indicative chart of accounts and the requirement for its completion in the accounting schedule according to the conditions of the entity, the abolition of established accounting procedures and many others. This fact brings new conditions and questions to the interpretation of accounting at all types and levels of schools: how to approach the interpretation of accounting, what to teach in accounting issues, how to interpret accounting solutions of individual areas. These and other issues are discussed in my paper.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 00:21