EISEL, Juraj. Systém a procesy řízení lidských zdrojů. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní, a.s. 226 s. EDUCOpress. ISBN 978-80-7408-215-3. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Systém a procesy řízení lidských zdrojů
Název česky Systém a procesy řízení lidských zdrojů
Název anglicky Human resources management system and processes
Autoři EISEL, Juraj.
Vydání 1. vyd. Praha, 226 s. EDUCOpress, 2021.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní, a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7408-215-3
Klíčová slova česky Analýza a popis pracovního místa, adaptační proces, personální plánování, řízení lidských zdrojů, péče o zaměstnance, výběr a nábor zaměstnanců, přijímání a umisťování zaměstnanců, hodnocení pracovního výkonu, vzdělávání a rozvoj.
Klíčová slova anglicky Human resources management, analysis and job discription, adaptation process, human resource planning, employee care,
Štítky AR 2020-2021, učebnice
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Denišová, DiS., učo 12202. Změněno: 14. 5. 2021 09:26.
Anotace
Publikace Ing. J. Eisela, Ph.D. obsahuje témata, která jsou v rámci řízení lidských zdrojů základními prvky celého systémů v práci s lidským kapitálem. Každý jednotlivý proces v samotném systému má v praxi své opodstatnění a proto autor popisem a charakteristikou jednotlivých procesů s komentářem včetně popisu účelu, zásad a postupů v nastavení vytvořil a vysvětlil ucelený a komplexní přehled o tom, jak si osvojit klíčové a nejpodstatnější prvky v systému řízení lidských zdrojů. Publikace umožní čtenářům lépe pochopit souvislosti a vazby mezi jednotlivými procesy a zejména jejich opodstatněnost. Samotná publikace je velmi dobrým informačním zdrojem s tím, že poslouží a prospěje studentům vysokých škol, personalistům a manažerům v podnikové praxi k získání přehledu v dané problematice, který by jinak museli čerpat z řady různých pramenů.
Anotace anglicky
The purpose of the methodology is to provide basic information on the possibility of using basic processes of Human Resource Management (hereinafter referred to as HRM). In practice, the HRM methodology itself is one of the basic company management standards. The structure of the textbook is closely focused on the introduction of the Human Resource Management System. What does the HRM system contain? The system developed in the textbook describes principles for management of employees in various areas of human resources work, as well as the processes by which this management is implemented and responsibilities of individual corporate positions for these processes. In addition, the necessary connections to other key manager roles (i.e. to other business management systems) are described here.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 13:02