BRUNA, Eduard a Markéta BRUNOVÁ. Vybrané kapitoly z kriminologie. In Bruna Eduard, Brunová Markéta. Vybrané kapitoly z kriminologie. Praha: Vysoká škola finanční a správní,a.s. s. 70-112, 42 s. ISBN 978-80-7408-211-5. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vybrané kapitoly z kriminologie
Název česky Vybrané kapitoly z kriminologie
Název anglicky Selected chapters from criminology
Autoři BRUNA, Eduard a Markéta BRUNOVÁ.
Vydání Praha, Vybrané kapitoly z kriminologie, od s. 70-112, 42 s. 2020.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní,a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50502 Criminology, penology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7408-211-5
Klíčová slova česky kriminologie, kriminalita, pachatel, oběť, poškozený, viktimologie, vězeňství, trest, penologie, trestní právo, prevence kriminality, zločinnost
Klíčová slova anglicky criminology, criminality, offender, victim, injured, victimology, imprisonment, punishment, penology, criminal law, crime prevention, criminality
Štítky AR 2021-2022, učebnice
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 1. 10. 2021 11:58.
Anotace
Kriminalita jako extrémní forma protispolečenské činnosti je předmětem zájmu široké veřejnosti, výzkumných a vědeckých institucí a rovněž tak i vysokých škol různého zaměření. Je třeba zdůraznit, že kriminologie je vědním oborem o kriminalitě a s ní souvisejících institutech. Též proto je také studijním předmětem různých společenskovědních studijních programů. Posláním publikace je poskytnout čtenářům poznatky, které jim umožní zvládnout odborně náročnou kriminologickou a také s ní více či méně věcně související problematiku.
Anotace anglicky
Crime as an extreme form of anti-social activity is of interest to the general public, research and scientific institutions, as well as universities of various specializations. It should be emphasized that criminology is a discipline in crime and related institutes. That is also why it is also the subject of various social science study programs. The mission of the publication is to provide readers with knowledge that will enable them to manage professionally demanding criminological and also more or less factually related issues.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 21:05