EISEL, Juraj. Retence klíčových zaměstnanců a nástupnictví. HR Forum. Praha: People Management Forum, MK ČR 8257, č. 3, s. 12-15, 3 s. ISSN 1212-690X. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Retence klíčových zaměstnanců a nástupnictví
Název česky Retence klíčových zaměstnanců a nástupnictví
Název anglicky Key retention employees and succession
Autoři EISEL, Juraj.
Vydání HR Forum, Praha, People Management Forum, 2022, 1212-690X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku (nerecenzovaný)
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky Retence, nástupnictví, stabilizace, klíčový zaměstnanci, řízení kariéry
Klíčová slova anglicky Retention, succession, stabilization, key employees, career management
Štítky AR 2021-2022, xJ0
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Denišová, DiS., učo 12202. Změněno: 16. 6. 2022 11:53.
Anotace
Každá organizace je ve své podstatě otevřeným ekonomickým subjektem jak na svém vstupu, tak na výstupu, jinak by nedokázala na trhu existovat. To samé platí i pro pohyb zaměstnanců směrem do organizace a ven z organizace. Podíl těchto nástupů a odchodů musí mít určitou míru, která je pro daný ekonomický subjekt optimální nebo alespoň únosná. Odliv klíčových zaměstnanců v krátkém časovém období může přivodit disfunkčnost s dopadem na celou organizaci. Ve vazbě na pohyby zaměstnanců odlišujeme pojem fluktuace od analýzy odchodů zaměstnanců. Fluktuace ve svém obsahu zahrnuje nejen odchody zaměstnanců z organizace ale i nástupy do organizace.
Anotace anglicky
Each organization is, in essence, an open economic entity both at its entry and exit, otherwise it would not be able to exist in the market. The same applies to the movement of employees into and out of the organization. The share of these arrivals and departures must be of a certain degree that is optimal or at least tolerable for the given economic entity. The outflow of key employees in a short period of time can lead to dysfunction with an impact on the entire organization. In relation to employee movements, we distinguish the concept of turnover from the analysis of employee departures. Fluctuation in its content includes not only departures of employees from the organization but also joins the organization.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 15:03