KNIHOVÁ, Ladislava. AI Marketing Playbook: Jak ChatGPT a umělá inteligence mění svět marketingu. 1. vyd. Praha: Grada Publishing a.s., 2024, 232 s. ISBN 978-80-271-5226-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název AI Marketing Playbook: Jak ChatGPT a umělá inteligence mění svět marketingu
Název česky AI Marketing Playbook: Jak ChatGPT a umělá inteligence mění svět marketingu
Název anglicky AI Marketing Playbook: How ChatGPT and Artificial Intelligence Are Changing the Marketing World
Autoři KNIHOVÁ, Ladislava.
Vydání 1. vyd. Praha, 232 s. 2024.
Nakladatel Grada Publishing a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW Odkaz na www stránky nakladatele
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-271-5226-1
Klíčová slova česky edukační marketing, ChatGPT, prompt engineering, zážitkový marketing,
Klíčová slova anglicky education-based marketing, ChatGPT, prompt engineering, experiential marketing
Štítky AR 2023-2024, odmeny_2024, POZNÁMKA, RIV_2025, xB2
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 26. 2. 2024 07:09.
Anotace
"AI Marketing Playbook: Jak ChatGPT a umělá inteligence mění svět marketingu". Cíle: Hlavním cílem této monografie je poskytnout komplexní a aktualizovaný přehled o vlivu umělé inteligence (AI – Artifical Intelligence) a specificky modelu ChatGPT-4 na oblast marketingu. Kniha usiluje o to, aby se čtenáři seznámili s klíčovými koncepty, algoritmy a aplikacemi AI v marketingu, a to s důrazem na praktické využití a integraci těchto technologií do marketingových strategií. Kniha také klade důraz na význam jazykové přesnosti a multikulturní adaptabilitu v oblasti generování obsahu, a to s ohledem na český i mezinárodní kontext. Cílem je tedy nejen informovat, ale také inspirovat marketingové profesionály, pedagogy a studenty k tomu, aby aktivně využívali možnosti, které AI nabízí, a aby byli schopni efektivně a kreativně řešit výzvy současného digitálního marketingu. Kniha akcentuje interdisciplinární přístup a je rozdělena do několika klíčových tematických celků, zahrnujících: 1. Metodologické základy a historický kontext: Tento oddíl poskytuje přehled o vývoji UI v marketingu a jeho historických milnících. 2. Základní koncepty a praktické aplikace: Zde se kniha věnuje podrobnému popisu klíčových AI technologií a jejich využití v marketingu, s důrazem na prompt engineering a generování obsahu v českém a anglickém jazyce. 3. Umění a věda generování obsahu: Tento oddíl se soustředí na praktické aspekty využití promptů pro tvorbu obsahu, s přihlédnutím k education-based marketingu, experiential marketingu a influencer marketingu. 4. Integrace vzdělávacího a zážitkového marketingu s interaktivními technologiemi: Zde se kniha zaměřuje na inovativní propojení vzdělávacích strategií a zážitkového marketingu s použitím interaktivních technologií, přičemž přináší příklady z praxe od předních značek. 5. Multimediální integrace a implementace AI: V této části je podrobně rozebrána tvorba vizuálů, videí a podcastů s využitím UI, spolu s návody na integraci AI do stávajících marketingových systémů. 6. Budoucnost UI v marketingu: Závěrečná kapitola přináší úvahy o budoucím vývoji a roli algoritmů v procesu rozhodování v oblasti marketingu. Metodologie: Při tvorbě knihy byl uplatněn interdisciplinární přístup, kombinující teoretické poznatky s praktickými příklady a studiemi případů. Kniha je založena na rozsáhlém rešeršním a analytickém úsilí, včetně přehledu současné literatury, analýzy aktuálních trendů a případových studií úspěšných marketingových kampaní využívajících UI. Kromě toho byly využity rozhovory s odborníky v oboru a průzkumy trhu, aby byly získány aktuální a relevantní informace. Metodologie tak umožňuje komplexní a multidimenzionální pohled na vliv UI na marketing a nabízí čtenářům nástroje a znalosti potřebné k účinné integraci těchto technologií do jejich marketingových strategií.
Anotace anglicky
"AI Marketing Playbook: How ChatGPT and AI are changing the world of marketing Objectives: The main objective of this monograph is to provide a comprehensive and updated overview of the impact of Artificial Intelligence (AI) and specifically the ChatGPT-4 model on the marketing field. The book aims to provide readers with an introduction to the key concepts, algorithms and applications of AI in marketing, with an emphasis on the practical use and integration of these technologies into marketing strategies. The book also emphasizes the importance of linguistic accuracy and multicultural adaptability in content generation, taking into account both the Czech and international context. The aim is therefore not only to inform, but also to inspire marketing professionals, educators and students to actively use the possibilities that AI offers and be able to effectively and creatively address the challenges of contemporary digital marketing. The book emphasizes an interdisciplinary approach and is divided into several key thematic units, including: 1. Methodological foundations and historical context: This section provides an overview of the evolution of AI in marketing and its historical milestones. 2. Here the book provides a detailed description of key AI technologies and their use in marketing, with an emphasis on prompt engineering and content generation in English and Czech. 3. The Art and Science of Content Generation: This section focuses on the practical aspects of using prompts for content creation, taking into account education-based marketing, experiential marketing and influencer marketing. 4. Integrating educational and experiential marketing with interactive technologies: Here the book focuses on the innovative integration of educational strategies and experiential marketing using interactive technologies, providing practical examples from leading brands. 5. Multimedia Integration and AI Implementation. 6. The future of AI in marketing: The final chapter provides thoughts on algorithms' future development and role in marketing decision-making. Methodology. The book is based on extensive research and analytical efforts, including reviewing current literature, analysing current trends, and case studies of successful marketing campaigns using AI. In addition, interviews with industry experts and market research were used to provide up-to-date and relevant information. The methodology thus provides a comprehensive and multidimensional view of the impact of AI on marketing and offers readers the tools and knowledge needed to effectively integrate these technologies into their marketing strategies.
VytisknoutZobrazeno: 2. 5. 2024 14:30