TÓTH, Endre. Proudy, metody a myšlení v současném managementu - analýza a přínosy pro zvýšení účinnosti řízení. Communication Today. Trnava: Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave, roč. 3, č. 2, s. 40-63. ISSN 1338-130X. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Proudy, metody a myšlení v současném managementu - analýza a přínosy pro zvýšení účinnosti řízení.
Název česky Proudy, metody a myšlení v současném managementu - analýza a přínosy pro zvýšení účinnosti řízení.
Název anglicky Currents, methods and thinking in contemporary management - analysis and benefits to increase management efficiency.
Autoři TÓTH, Endre (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Communication Today, Trnava, Univerzita Cyrila a Metoda v Trnave, 2012, 1338-130X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/04274644:_____/12:#0000012
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova anglicky management trends; process management; duality management; bionics; holistic thinking; search of excellence; model of excellence; computerization of management; information system
Štítky AR 2012-2013, recenzovaný časopis, RIV_ne
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 24. 3. 2017 09:32.
Anotace
V současné době existuje mnoho metod a trendů řízení, a jejich počet nadále roste. Jejich sledování, vnímání a interpretace se stává rovněž složitějším. Nepřetržité jejich vyhledávání a rozpoznávání je proto velmi aktuální jak v teoretické i praktické rovině. Tento příspěvek se zaměřuje na identifikaci nosných a moderních trendů v oblasti řízení, popisuje současný stav a naznačuje další vývojové linie. Za nosné proudy se pokládají: procesní řízení, bionické a celostní myšlení, hledání dokonalosti, výkonu a výtečnosti, informační a komunikační technologie. Jejich pochopení a aplikační zvládnutí je požadavkem práce moderních manažerů. Jejich význam v dnešní turbulentní a proměnlivé době, ale v budoucích časech dále poroste.
Anotace anglicky
There are currently numerous management methods and their number is still growing. With this tendency the problem of monitoring, perception and adoption grows as well. Identifying and supporting contemporary search is therefore current both in theoretical and practical spheres. This paper focuses on identification of trends in management that can be (on the current level of knowledge) regarded as the most modern and perspective. Such trends are process management, direction of bionic and holistic thinking, finding performance excellence and prominence, computerization and technology management. Individual movements are characterized by the most prominent representative methods, especially in terms of their functional utility for managers. The interpretation also provides a conceptual evaluation of advantages and disadvantages of the most important methods and their perspective is outlined in the current crisis and turbulent conditions of globalized economy
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 15:14