MAREK, Karel. Změny v právní úpravě "přeprava věcí". Logistika. Praha: Economia, roč. 2016, 7-8, s. 34-37. ISSN 1211-0957. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Změny v právní úpravě "přeprava věcí"
Název anglicky Changes in legislation, "transport of goods"
Autoři MAREK, Karel (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Logistika, Praha, Economia, 2016, 1211-0957.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/04274644:_____/16:#0000081
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky právo; občanské právo ; smlouva ; přeprava věcí
Klíčová slova anglicky Law ; civil law ; contract ; transport of goods
Štítky AR 2015-2016, xJ0
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: prof. JUDr. Karel Marek, CSc., učo 30051. Změněno: 25. 4. 2017 17:30.
Anotace
Změny v právní úpravě "přeprava věcí".S rozvojem obchodu v moderním hospodářství vzrostl význam dopravy. Znásobení dopravních prostředků a množství dopravovaného zboží vedlo k tomu, že smlouvy upravující oblast dopravy se staly zejména od počátku 21. století nejobvyklejší a nejrozšířenější. Zejména se používá smlouva o přepravě věci, smlouva zasílatelská a často též smlouva o provozu dopravního prostředku. V praxi dochází i k situacím, kdy se pro přepravu v jednom "obchodním případu" uzavírá z nadepsaných druhů více smluv než jedna (např. smlouva zasílatelská a smlouva o přepravě věci, nebo více smluv o přepravě věci apod.), i když v poslední době jsou smluvními stranami stále častěji vyžadována komplexní logistická řešení buď podle smlouvy zasílatelské, nebo podle smlouvy nepojmenované.
Anotace anglicky
Article about changes in legislation, "transport of goods".With the development of trade in the modern economy the importance of transport has increased. Multiplication of the means of transport and the quantity of the goods transported led have the consequence that the treaty ruling transportatoin have become since the beginning of the 21st century. century one the most common and widespread. In particular the merchantisers use the contract of carriage, the contract on forwarding and often also the contract on operation of means of transport. In practice, the situations in which one trade transaction needs more than one contract type (e.g., contract on forwarding and contract of carriage), although recently the contracting parties demanr more and more a complex logistics solutions either under the Treaty on forwarding or unnamed contract.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:57