KUBÍČKOVÁ, Dana a Irena JINDŘICHOVSKÁ. ERP in condition of Czech SMEs. In Majtán Š. a kol. Aktualne problémy podnikovej sféry 2016. Bratislava: Ekonomická Universita, Bratislava (Slovensko). s. 619-628. ISBN 978-80-225-4245-6. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ERP in condition of Czech SMEs
Název česky ERP in condition of Czech SMEs
Autoři KUBÍČKOVÁ, Dana a Irena JINDŘICHOVSKÁ.
Vydání Bratislava, Aktualne problémy podnikovej sféry 2016, od s. 619-628, 10 s. 2016.
Nakladatel Ekonomická Universita, Bratislava (Slovensko)
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-225-4245-6
Klíčová slova česky Enterprise resource system, Management accounting, SME, modular system
Klíčová slova anglicky Enterprise resource system; Management accounting; SME; modular system
Štítky AR 2016-2017, xD2
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 29. 1. 2018 10:21.
Anotace
Our study aims to uncover the current the role of ERP in Czech companies and the way it serves to create corporations´ competitive advantage. The study uses questionnaire research methodology referring the current stage of development. We have found that the most of often used systems are SAP and Microsoft for large firms and Helios and other local systems for small and medium firms. The complexity of use of ERP systems varies according to the needs of particular company. ERP system is the most frequently used for costing. Moreover, the required customization plays crucial role and the service to the end-user is one of decisive factors determining the frequency of usage of particular ERP system.
Anotace česky
Cílem naší studie je odhalit současnou roli ERP v českých firmách a způsob, jakým se snaží vytvářet konkurenční výhodu firem. Studie využívá metodologii dotazníkového šetření s odkazem na současnou fázi vývoje. Zjistili jsme, že většinu často používaných systémů jsou SAP a Microsoft pro velké firmy a Helios a další místní systémy pro malé a střední firmy. Složitost používání ERP systémů se liší podle potřeb konkrétní společnosti. ERP systém je nejčastěji používaný pro výpočet nákladů. Navíc potřebná přizpůsobení hrají zásadní roli a služba konečnému uživateli je jedním z rozhodujících faktorů určujících četnost používání konkrétního ERP systému.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 03:00