KUŽELÍKOVÁ, Ivona. Multikulturální diference při výuce, testování a evaluaci čínských studentů, se zaměřením na výuku angličtiny jako cizího jazyka. In Veverková Darina, Danihelová Zuzana, Lupták Marek. Aplikované jazyky v univerzitnom kontexte III. Zvolen: Technická univerzita vo Zvolene. s. 134-138. ISBN 978-80-228-2895-6. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Multikulturální diference při výuce, testování a evaluaci čínských studentů, se zaměřením na výuku angličtiny jako cizího jazyka
Název česky Multicultural difference in teaching, testing and evaluation of Chinese students, with a focus on teaching English as a foreign language
Autoři KUŽELÍKOVÁ, Ivona.
Vydání Zvolen, Aplikované jazyky v univerzitnom kontexte III, od s. 134-138, 5 s. 2016.
Nakladatel Technická univerzita vo Zvolene
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-228-2895-6
Klíčová slova česky kulturní odlišnost, čínský student, mluvený projev, jazykové kompetence
Klíčová slova anglicky ultural difference, Chinese student, speech, language competence
Štítky AR 2015-2016, D, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 28. 11. 2016 10:04.
Anotace
Jedním se současnýc h trendů je stále větší internacionalizace terciálního vzdělávání a rostoucí mobilita studentů. V rámci projektu spolupráce Vysoké školy finanční a správní s čínskou Changchun University of Finance and Economics jsme v roce 2015 přivítali na naší univerzit ě první skupinu 25 čínských studentů, kteří přijeli studovat bakalářský program vyučovaný v angličtině. Katedra jazyků pro čínské studenty připravila úvodní intenzivní kurz anglického jazyka, jehož cílem bylo zlepšit jejich jazykové kompetence, ale také se známit je s naším evropským stylem výuky a vzdělávání. Článek si klade za cíl představit průběh tohoto kurzu a poukázat na kulturní odlišnosti při výuce angličtiny vyplývající právě z velkého rozdílu mezi českou a konfuciánstvím ovlivněnou kulturou čínskou .
Anotace anglicky
Internationalisation of tertiary education and higher studetnt mobility is one of the current trends. The project of collaboration between Vysoká škola finan ční a správní and Changchun University of Finance and Economics enabled the group of 25 Chinese students to study our Bachelor programe in English. Department of Languages prepared for Chinese students an intensive English course, the aim of which was to i mprove their language competencies and introduce our European style of learning and teaching to them. This paper focuses on difficulties we faced during the course and arising from a huge difference between Czech and confucianism influenced Chinese culture .
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 08:57