PETRŮ, Naděžda. Rodinné firmy v Peru rostou. TradeNews. Praha: Antecom, s.r.o., 2016, roč. 5, č. 6, s. 48-49, 84 s. ISSN 1805-5397.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rodinné firmy v Peru rostou
Název česky Rodinné firmy v Peru rostou
Název anglicky Family businesses are growing in Peru
Autoři PETRŮ, Naděžda.
Vydání TradeNews, Praha, Antecom, s.r.o. 2016, 1805-5397.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky Peru, rodinné firmy, zemědělství, stavebnictví, realitní trh
Klíčová slova anglicky Peru; family businesses; agriculture; construction; real estate market
Štítky AR 2016-2017, xJ0
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 20. 10. 2017 10:34.
Anotace
V Peru firmy, které vlastní a řídí rodiny, plní důležitou roli v národním hospodářství. Kromě tradičního odvětví zemědělství se s nimi setkáme ve stavebnictví, na realitním trhu, v odvětví textilu, služeb a v mnoha dalších. Novodobá historie rodinných firem se odvíjí od liberalizace ekonomiky, která byla v Peru zahájena v roce 1990. Národní trh se stal konkurenceschopnější, rodinné firmy získaly snadnější přístup k finančním prostředkům, lidským a technologickým zdrojům z vnějšího prostředí. V Peru firmy, které vlastní a řídí rodiny, plní důležitou roli v národním hospodářství. Kromě tradičního odvětví zemědělství se s nimi setkáme ve stavebnictví, na realitním trhu, v odvětví textilu, služeb a v mnoha dalších. Novodobá historie rodinných firem se odvíjí od liberalizace ekonomiky, která byla v Peru zahájena v roce 1990. Národní trh se stal konkurenceschopnější, rodinné firmy získaly snadnější přístup k finančním prostředkům, lidským a technologickým zdrojům z vnějšího prostředí.
Anotace anglicky
In Peru, the company that owns and manages the family plays an important role in the national economy. Besides the traditional agriculture sector we will meet them in the construction industry, the real estate market in the textile sector, services, and many others. The modern history of family businesses depends on the liberalization of the economy, which was in Peru began in 1990. National market has become more competitive, family firms easier access to financial resources, human and technological resources from the external environment.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 16:17