BRUNA, Eduard a Viktor PORADA. Lidský potenciál potřeb a transferu vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe. In Vlastimil Vicen. Medunarodni naučni zbornik Pravo, Ekonomija, Menadžment I. První. Bački Petrovac, Srbija: Srpsko razvojno udruženije, Baški Petrovac, Srbija. s. 32 - 45. ISBN 978-86-80394-06-0. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Lidský potenciál potřeb a transferu vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe
Název česky Lidský potenciál potřeb a transferu vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe
Název anglicky Human potential of needs and transfer of scientific knowledge into practice safety
Autoři BRUNA, Eduard a Viktor PORADA.
Vydání První. Bački Petrovac, Srbija, Medunarodni naučni zbornik Pravo, Ekonomija, Menadžment I, od s. 32 - 45, 14 s. 2016.
Nakladatel Srpsko razvojno udruženije, Baški Petrovac, Srbija
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Srbsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-86-80394-06-0
Klíčová slova česky Lidského potenciálu, regionální rozvoj, potřeba vědeckých poznatků vědecké předávání znalostí, bezpečnostních profesionálů, činností zaměřených na zabezpečení, bezpečnostní manažer
Klíčová slova anglicky Human potential, regional development, the need for scientific knowledge, scientific knowledge transfer, security professionals, security activity, security manager
Štítky AR 2016-2017, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 7. 8. 2017 11:02.
Anotace
Význam lidského potenciálu se v regionálním, ale i v národním a mezinárodním rozvoji úzce dotýká problematiky zkoumání potřeb vědeckého poznání a jeho převodu do bezpečnostní praxe. Stručně řečeno, nejdůležitější potřeba je výzkum lidského potenciálu, tj. personálních bezpečnostních organizací a následně potřeb bezpečnostních profesionálů ve struktuře vědecké organizace bezpečnostních aktivit. Také přenos vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe klade vysoké nároky na lidský potenciál bezpečnostních manažerů na regionální, ale i na národní a mezinárodní úrovni. Význam lidského potenciálu se v regionálním, ale i v národním a mezinárodním rozvoji úzce dotýká problematiky zkoumání potřeb vědeckého poznání a jeho převodu do bezpečnostní praxe. Stručně řečeno, nejdůležitější potřeba je výzkum lidského potenciálu, tj. personálních bezpečnostních organizací a následně potřeb bezpečnostních profesionálů ve struktuře vědecké organizace bezpečnostních aktivit. Také přenos vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe klade vysoké nároky na lidský potenciál bezpečnostních manažerů na regionální, ale i na národní a mezinárodní úrovni. Význam lidského potenciálu se v regionálním, ale i v národním a mezinárodním rozvoji úzce dotýká problematiky zkoumání potřeb vědeckého poznání a jeho převodu do bezpečnostní praxe. Stručně řečeno, nejdůležitější potřeba je výzkum lidského potenciálu, tj. personálních bezpečnostních organizací a následně potřeb bezpečnostních profesionálů ve struktuře vědecké organizace bezpečnostních aktivit. Také přenos vědeckých poznatků do bezpečnostní praxe klade vysoké nároky na lidský potenciál bezpečnostních manažerů na regionální, ale i na národní a mezinárodní úrovni.
Anotace anglicky
The importance of the human potential in the regional but also national and international development closely touches the issue of examining the needs of scientific knowledge and its transfer to the safety of the practise. In short, the most important need is the research of human potential, i.e. personnel security organizations and subsequently the needs of security professionals, in the structure of the scientific organization of security activities. Also the transfer of scientific knowledge to the safety of the practise puts high demands on the human potential security managers on the regional but also on national and international level.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:46