KUČERA, Václav a Viktor PORADA. Možností a perspektivy využití videointerakce při vyšetřování trestných činů. In Záhora Jozef. Prípravné konanie-možnosti a perspektivy. Praha: Paneurópska vysoká škola v Bratislave. s. 223-241, 18 s. ISBN 978-80-7502-153-3. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možností a perspektivy využití videointerakce při vyšetřování trestných činů
Název česky Možností a perspektivy využití videointerakce při vyšetřování trestných činů
Název anglicky Possibilities and perspectives of the use videointeraction crime in the investigation
Autoři KUČERA, Václav a Viktor PORADA.
Vydání Praha, Prípravné konanie-možnosti a perspektivy, od s. 223-241, 18 s. 2016.
Nakladatel Paneurópska vysoká škola v Bratislave
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7502-153-3
Klíčová slova česky Videografie, videodokumentace, videointerakce, vyšetřování
Klíčová slova anglicky videography; video production; videointeraction; a crime investigation
Štítky AR 2016-2017, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 2. 8. 2017 12:28.
Anotace
Videointerakce v trestním řízení je způsob komunikace, kdy jsou vybrané procesní úkony prováděny za využití videokonferenční technologie, přičemž jednotlivé strany nemusí být fyzicky přítomny na jednom místě. Odborné sdělní pojednává o využití videografie, videodokumentace, videointerakce a částečně naznačuje i možností psychologické analýzy v procesu vyšetřování trestných činů. Potřeba komunikovat rychleji, více spolupracovat a flexibilně řešit vzniklé bezpečnostní a kriminalistické (vyšetřovací) situace vyžaduje změnu myšlení uživatelů s využitím metody videointerakce v návaznosti na stále složitější a sofistikovanější zařízení v procesech odhalování a vyšetřování trestných činů.Proto vznikl podnět pro projekt, který je ve sdělení stručně charakterizován.
Anotace anglicky
Videointerakce in criminal proceedings is a way of communication, when are the selected procedural acts carried out for the use of video conferencing technology, while the parties need not be physically present in one place. Professional prezentation discusses the use of videografy, videodokumentacion, videointerakcion and partly indicates the possibility of psychological analysis in the process of investigation of criminal offences. The need to communicate faster, work more closely and flexibly deal with various security and forensic (investigative) situation requires a change in the thinking of the users with the use of methods videointerakcion following the increasingly complex and sophisticated equipment in the processes of detection and investigation of criminal acts. This became the impetus for the project, which is in communication briefly characterized.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:42