PORADA, Viktor. Teorie, metodologie a systém metod vědeckého poznání v kriminalistice. In Lisník Anton, Katarína Greňová. Posolstvo Jána Pavla II. 2016. Pedagogická fakulta Poprad: Katolická univerzita v Ružomberku. s. 146-157. ISBN 978-80-561-0369-2. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Teorie, metodologie a systém metod vědeckého poznání v kriminalistice
Název česky Teorie, metodologie a systém metod vědeckého poznání v kriminalistice
Název anglicky Theory, Methodology and System methods of scientific knowledge in criminalistics
Autoři PORADA, Viktor.
Vydání Pedagogická fakulta Poprad, Posolstvo Jána Pavla II. 2016, od s. 146-157, 12 s. 2016.
Nakladatel Katolická univerzita v Ružomberku
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-561-0369-2
Klíčová slova česky Teorie, metody, metodologye, vědecké poznání, kriminalistika
Klíčová slova anglicky Theory; methods; methodology; scientific knowledge; criminalistics
Štítky AR 2016-2017, xD2
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Dominika Moravcová, učo 21787. Změněno: 2. 8. 2017 12:29.
Anotace
Kriminalistika je definována jako samostatný vědní obor, který zkoumá a objasňuje zákonitostí vzniku, zániku, vyhledávání, zajišťování, zkoumání a využívání kriminalistických stop, jiných soudních důkazů a kriminalisticky významných informací a na tomto základě vypracovává metody, postupy, prostředky, operace a doporučení pro proces poznání kriminalisticky relevantních událostí v podmínkách trestního řízení. Kriminalistická věda, je rovněž složitý myšlenkový systém, v němž můžeme analyticky rozlišit tři aspekty: teorii, metodologii a získané poznatky. Odborné sdělení předkládá vývoj názorů na teorii, metodologii a systém metod vědeckého poznání v kriminalistice a obecnou charakteristiku současného stavu rozvoje kriminalistické vědy a praxe se zaměřením na potřeby a transfer poznatků kriminalistiky do kriminalistické a právní praxe v podmínkách ČR a SR.
Anotace anglicky
Criminalistics is defined as a separate branch of science that explores and explains the regularities of the emergence, disappearance, search, exploration and use of forensic foots, other judicial evidence and the criminalistics important information and on this basis develops the methods, procedures, means, operations, and recommendations for the process of criminal proceedings. Criminalistics science, is also a complex conceptual system in which we can analytically distinguish between three aspects: theory, methodology and the scientific knowledge of the lessons learned. Professional communication presents the development of views on the theory, methodology and system of methods of scientific knowledge in criminalistic and the general characteristics of the current state of development of criminalistic science and practice focusing on the needs and transfer the knowledge of criminology to forensic and legal practice in the conditions….
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 02:07