VALENČÍK, Radim a Jan ČERVENKA. Analysis Tools of Connecting Investment Opportunities and Investment Means in the Area of Small and Medium-Sized Enterprises. European Research Studies Journal. Greece: University of Pireus, XIX, č. 4, s. 130-139. ISSN 1108-2976. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analysis Tools of Connecting Investment Opportunities and Investment Means in the Area of Small and Medium-Sized Enterprises
Název česky Analytické nástroje pro propojení investičních příležitostí a investičních prostředků v oblasti malých a středních podniků
Autoři VALENČÍK, Radim (203 Česká republika, garant, domácí) a Jan ČERVENKA (203 Česká republika).
Vydání European Research Studies Journal, Greece, University of Pireus, 2016, 1108-2976.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Řecko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/16:#0000200
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky finanční trh; Investiční příležitosti; Investiční prostředky; družstevní hry
Klíčová slova anglicky financial markets; investment opportunities; investment means; cooperative games
Štítky AR 2016-2017, SCOPUS, xJ3
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 20. 10. 2017 11:30.
Anotace
The process of doing business can be seen as a permanent link between investment means and investment opportunities. During this process ideas are generated, turned into business projects and implemented as innovations. In general, investment means and investment opportunities are joined together on mutually interconnected investment markets. This paper describes the preconditions for efficient operation of these markets, using mathematical analysis and a derived model, based on a theory of cooperative games. Barriers to the use of investment opportunities for SMEs are identified that are due either to the underdevelopment of some segments of the financial markets, or positional investment. Finally, specific recommendations for the support of small and medium-sized enterprises are made.
Anotace česky
Proces podnikání lze považovat za trvalé spojení mezi investičními prostředky a investičními příležitostmi. Během tohoto procesu jsou vytvářeny nápady, transformovány na obchodní projekty a realizovány jako inovace. Investiční prostředky a investiční příležitosti jsou obecně spojeny na vzájemně propojených investičních trzích. Tento článek popisuje předpoklady pro efektivní fungování těchto trhů pomocí matematické analýzy a odvozeného modelu založeného na teorii družstevních her. Byly zjištěny překážky pro využití investičních příležitostí pro malé a střední podniky, které jsou zapříčiněny buď nedostatečným rozvojem některých segmentů finančních trhů nebo pozitivními investicemi. Konečně jsou učiněna konkrétní doporučení pro podporu malých a středních podniků.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 20:30