KOMÁREK, Luboš a Zlatuše KOMÁRKOVÁ. Balance Sheet Liquidity and its Stress Testing with Second-Round Effects. In Jan Frait. Post-Crisis Banking Regulation and its Potential Impacts in Small Open Economies. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní, a. s. s. 58-74. EUPRESS. ISBN 978-80-7408-144-6. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Balance Sheet Liquidity and its Stress Testing with Second-Round Effects
Název česky Balance Sheet Liquidity a jeho testování stresu s efekty druhého kola
Autoři KOMÁREK, Luboš a Zlatuše KOMÁRKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Praha, Post-Crisis Banking Regulation and its Potential Impacts in Small Open Economies, od s. 58-74, 17 s. EUPRESS, 2016.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní, a. s.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Institut VŠFS, z.ú.
ISBN 978-80-7408-144-6
Klíčová slova česky bankovní regulace, otevřená ekonomika
Klíčová slova anglicky bank regulation; open economy
Štítky AR 2016-2017, již_odesláno_jako_B2, xC2
Návaznosti GA13-08549S, projekt VaV.
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 8. 3. 2018 09:16.
Anotace
In the last 15 years, financial markets experienced a kind of tsunami effect, as the risk first disappeared from the markets like water from the oceans only to return with a vengeance at the start of the crisis in the form of a destructive tidal wave. Such developments were accompanied and fostered by swings in the approach to banking regulation. In the pre-crisis decades politicians and policy-makers adopted too optimistic view of the self-regulation, market discipline and risk management, and, in effect, regulatory Framework got too lenient. After the crisic, the corrective and effectively opposite stance has been adopted. Both Basel III rules and further initiatives should contribute positively to the stability of financial systems. The experience obtained thus far supports the view that the banks that are better capitalised and have higher loss absorbency have a capacity to weather the adverse shocks coming from gobal financial environment much better.
Anotace česky
V posledních 15 letech došlo na trzích finančních trhů k účinkům tsunami, protože riziko nejprve zmizelo z trhů, jako je voda z oceánů, jen aby se na počátku krize vrátily v podobě destruktivní přílivové vlny. Tento vývoj byl doprovázen a podporován houpavostí v přístupu k bankovní regulaci. V předkrizových desetiletích politici a tvůrci politik přijali příliš optimistický pohled na samoregulaci, tržní disciplínu a řízení rizik a regulační rámec se ve skutečnosti stal příliš mírným. Po křiku byl přijat opravný a skutečně opačný postoj. Obě pravidla Basel III a další iniciativy by měly pozitivně přispět ke stabilitě finančních systémů. Dosud získané zkušenosti podporují názor, že banky, které jsou lépe kapitalizovány a mají vyšší absorpci ztrát, mají schopnost mnohem lépe odolávat nepříznivým šokům pocházejícím z gobalového finančního prostředí.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 13:06