SADÍLEK, Zdeněk, Štěpán KALAMÁR a Barbora PÁLKOVÁ. Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém. Praha: Vysoká škola finanční a správní, a.s. 72 s. Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém. ISBN 978-80-7408-192-7. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém
Název česky Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém
Název anglicky Crisis management and integrated rescue system
Autoři SADÍLEK, Zdeněk, Štěpán KALAMÁR a Barbora PÁLKOVÁ.
Vydání Praha, 72 s. Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém, 2019.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní, a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50501 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7408-192-7
Klíčová slova česky Krizové řízení, Integrovaný záchranný systém
Klíčová slova anglicky Crisis management, Integrated rescue system
Štítky AR 2019-2020, ucebnice_skripta
Změnil Změnil: JUDr. Zdeněk Sadílek, Ph.D., učo 31004. Změněno: 24. 10. 2019 10:27.
Anotace
Obsahem učebních skript „Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém“ je základní seznámení se nejen s odbornou problematikou z oblasti krizového řízení, ale i s problematikou řešení mimořádných událostí, resp. použití Integrovaného záchranného systému. Tento text je určen především pro studenty Vysoké školy finanční a správní, kteří si ke svému studiu vybrali učební předmět „Krizové řízení a Integrovaný záchranný systém“ (dále jen KRIZS). Autoři textu se snaží zjednodušenou formou čtenáře seznámit s Bezpečnostním systémem České republiky, co je jeho obsahem, jako institucionálního nástroje pro zajištění bezpečnosti státu před vnitřními i vnějšími bezpečnostními hrozbami, jakož i ochranou strategických a dalších významných zájmů ČR z pohledu vnitřní bezpečnostní politiky. V této souvislosti je věnována nemalá pozornost i stálému pracovnímu orgánu vlády ČR pro koordinaci problematiky bezpečnosti ČR, kterým je Bezpečnostní rada státu, jeho vzniku, složení a jednotlivým prvkům bezpečnostního systému ČR. Zájemci jsou seznámení s právním rámcem systému krizového řízení a vybranými dokumenty, které s touto problematikou úzce souvisí, včetně vymezení vybraných pojmů krizového řízení.
Anotace anglicky
The content of the training scripts "Crisis Management and Integrated Rescue System" is a basic introduction to not only the professional issues of crisis management, but also the issue of emergency management, respectively. use of the Integrated Rescue System. This text is intended primarily for students of the University of Finance and Administration who chose the course “Crisis Management and Integrated Rescue System” (hereinafter referred to as “KRIZS”). The authors of the text try to make the reader acquainted with the Security System of the Czech Republic, its content, as an institutional tool for ensuring the security of the state against internal and external security threats, as well as protecting strategic and other important interests of the Czech Republic from the perspective of internal security policy. In this context, considerable attention is also paid to the permanent working body of the Government of the Czech Republic for the coordination of the Czech security issues, which is the National Security Council, its establishment, composition and individual elements of the Czech security system. Interested parties are acquainted with the legal framework of the crisis management system and selected documents that are closely related to this issue, including the definition of selected concepts of crisis management.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 10:38