ŘÍHOVÁ, Lenka. Úskalí a potenciál mezigenerační spolupráce na pracovišti. Práce a mzda. Praha: Wolters Kluwer ČR, a. s., x, č. 1, s. 38-42. ISSN 0032-6208. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úskalí a potenciál mezigenerační spolupráce na pracovišti
Název česky Úskalí a potenciál mezigenerační spolupráce na pracovišti
Název anglicky Úskalí a potenciál mezigenerační spolupráce na pracovišti
Autoři ŘÍHOVÁ, Lenka.
Vydání Práce a mzda, Praha, Wolters Kluwer ČR, a. s. 2020, 0032-6208.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky mezigenerační spolupráce, HR
Klíčová slova anglicky cross-generational cooperation, HR
Štítky POZNÁMKA
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 12. 3. 2021 07:56.
Anotace
Aktuální demografický vývoj populace, nízký podíl nezaměstnanosti a vysoká fluktuace v kombinaci se zvyšujícím se apelem na efektivitu a pracovní výkon přináší na pracovištích řadu komplikovaných situací. S cílem maximalizace pracovních výkonů pracovníků se mnoho zaměstnavatelů uchyluje k většímu důrazu na týmovou spolupráci. Zatímco samotná týmová spolupráce nemusí být problémem, často se stává doslova krizovou v případě, že zahrnuje členy z odlišných generací. Jak tedy přistupovat k mezigenerační spolupráci na pracovišti tak, aby byla přínosná pro všechny aktéry, stejně jako pro firmu?
Anotace anglicky
The current demographic development of the population, low share of unemployment and high turnover in combination with increasing appeal for efficiency and work performance brings many complicated situations in the workplace. In order to maximize worker performance, many employers resort to greater emphasis on teamwork. While teamwork alone may not be a problem, it often becomes literally crisis if it involves members from different generations. So how do we approach intergenerational collaboration in the workplace so that it benefits all actors as well as the company?
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:46