BURIANOVÁ, Olga. Identifikace rizik ohrožení inkasa DPH podvodným jednáním plátců DPH v ČR. Online. In Mojmír Helísek. Prezentace výsledků ekonomického a finančního výzkumu doktorandů: recenzovaný sborník příspěvků ze 7. ročníku konference doktorandů na Vysoké škole finanční a správní. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní, a. s, 2020, s. 18-29. ISBN 978-80-7408-218-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Identifikace rizik ohrožení inkasa DPH podvodným jednáním plátců DPH v ČR
Název česky Identifikace rizik ohrožení inkasa DPH podvodným jednáním plátců DPH v ČR
Název anglicky dentification of risks of endangering VAT collection by fraudulent actions of VAT payers in the Czech Republic
Autoři BURIANOVÁ, Olga (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Praha, Prezentace výsledků ekonomického a finančního výzkumu doktorandů: recenzovaný sborník příspěvků ze 7. ročníku konference doktorandů na Vysoké škole finanční a správní, od s. 18-29, 12 s. 2020.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní, a. s
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/20:#0000700
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7408-218-4
Klíčová slova česky Daň z přidané hodnoty, identifikace rizik, hrozba, podvod, metoda DYVELOP
Klíčová slova anglicky Value added tax; risk identification; threat; fraud; DYVELOP method
Štítky AR 2020-2021, odmeny_2021, RIV_2021, xD2
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 12. 4. 2021 13:41.
Anotace
Daň z přidané hodnoty tvoří významný podíl vlastních zdrojů na financování rozpočtu EU. Předmětem příspěvku je prostředí daně z přidané hodnoty a působící hrozby ve formě podvodných jednání, které mají negativní dopad na stabilitu inkasa DPH. Cílem příspěvku je identifikace rizik ohrožení bezpečnosti inkasa DPH vlivem podvodného jednání plátců DPH v ČR. Výsledkem příspěvku je identifikací skupiny relevantních rizik v členění do kategorií rizik, tj. rizik operačních, strategických, kreditních a vnějších, přispět k omezení dopadů hrozeb na aktiva, tj. inkaso DPH v prostředí daně z přidané hodnoty v ČR.
Anotace anglicky
Value added tax accounts for a significant share of own resources in financing the EU budget. The subject of the contribution is the environment of value added tax and causing threats in the form of fraudulent actions that have a negative impact on the stability of VAT collection. The aim of the paper is to identify the risks to the security of VAT collection due to fraudulent actions of VAT payers in the Czech Republic. The result of the paper is to identify a group of relevant risks divided into risk categories, ie operational, strategic, credit and external risks, to contribute to reducing the impact of threats on assets, ie VAT collection in the value added tax environment in the Czech Republic.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 14:57