FARKAČOVÁ, Lenka. Změny ve firemní kultuře způsobené pandemií covid-19. Práce a mzda. Praha: Wolters Kluwer ČR, a. s., roč. 2021, č. 3, s. 37-42. ISSN 0032-6208. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Změny ve firemní kultuře způsobené pandemií covid-19
Název česky Změny ve firemní kultuře způsobené pandemií covid-19
Název anglicky Changes in corporate culture caused by the covid-19 pandemic
Autoři FARKAČOVÁ, Lenka.
Vydání Práce a mzda, Praha, Wolters Kluwer ČR, a. s. 2021, 0032-6208.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky covid-19, firemní kultura
Klíčová slova anglicky covid-19, Corporate culture
Štítky AR 2020-2021, odmeny_2021, xJ0
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Denišová, DiS., učo 12202. Změněno: 4. 3. 2021 09:28.
Anotace
Je tomu již téměř rok, co nejen tuzemské firmy pocítily vliv pandemie na své podnikání. Za posledních 12 měsíců se pod vlivem dynamických změn v podobě vládních restrikcí i změn na trhu transformovala firemní kultura řady organizací. V některých případech se jednalo o změny pozvolné, v jiných případech/oborech byly změny markantní na první pohled. Ač už se jednalo o změny dílčí či celkové, klíčové je, že firemní kultura přímo ovlivňuje výkon zaměstnanců, a to jak žádoucím, tak nežádoucím směrem, přičemž je potřeba nezapomínat na fakt, že právě HR oddělení je odpovědné za budování a pěstění firemní kultury. Jak se tedy změnila firemní kultura, jaké to může mít důsledky a jak ochránit vlastní firemní kulturu nejen v době pandemie?
Anotace anglicky
It has been almost a year since not only domestic companies felt the impact of the pandemic on their business. Over the last 12 months, the corporate culture of a number of organizations has transformed under the influence of dynamic changes in the form of government restrictions and changes in the market. In some cases the changes were gradual, in other cases / fields the changes were striking at first sight. Whether it is a partial or total change, the key is that corporate culture directly affects the performance of employees, both in the desired and undesirable direction, while it is necessary to keep in mind the fact that the HR department is responsible for building and cultivating corporate culture. So how has the corporate culture changed, what can be the consequences and how to protect one's own corporate culture not only during a pandemic?
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 18:43