NOVOTNÝ, Jiří. Zajištění a konfiskace majetku v trestním řízení. In Bruna, Eduard a Jiří Straus (eds.). Trestně právní a kriminalistické aspekty dokazování : sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní. s. 255-266. ISBN 978-80-7408-239-9. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zajištění a konfiskace majetku v trestním řízení
Název česky Zajištění a konfiskace majetku v trestním řízení
Název anglicky Seizure and confiscation of property in criminal proceedings
Autoři NOVOTNÝ, Jiří.
Vydání 1. vyd. Praha, Trestně právní a kriminalistické aspekty dokazování : sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference, od s. 255-266, 12 s. 2022.
Nakladatel Vysoká škola finanční a správní
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50501 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Sborník konference
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-80-7408-239-9
Klíčová slova česky Nařízení EU, Trestní právo, trestní právo hmotné, trestní právo procesní, Unie
Klíčová slova anglicky Regulation EU, Criminal law, substantive criminal law, criminal procedural law, Union
Štítky AR 2021-2022, nehodnoceno_afiliace_není_k_VŠFS
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Jitka Štruncová, učo 38491. Změněno: 24. 8. 2022 09:05.
Anotace
Příspěvek se zabývá změnou trestního řádu a trestního zákoníku, která je navrhována v souvislosti s přijetím nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1805 o vzájemném uznávání příkazů k zajištění a příkazů ke konfiskaci. Cílem nařízení je stanovit pravidla, podle nichž jednotlivé členské státy budou uznávat a vykonávat na svém území příkazy k zajištění a příkazy ke konfiskaci majetku vydané jiným členským státem v rámci řízení v trestních věcech. Vláda ČR v souvislosti s přijatým nařízením předložila ke schválení návrh zákona, kterým se mění zákon o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, zákon o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, trestní řád, zákon o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, trestní zákoník, zákon o obětech trestných činů a zákon o použití peněžních prostředků z majetkových trestních sankcí uložených v trestním řízení. Předmětem příspěvku je představit navrhované změny v trestním řádu a trestním zákoníku.
Anotace anglicky
The paper deals with the amendment of the Criminal Procedure Code and the Criminal Code, which is proposed in connection with the adoption of Regulation (EU) 2018/1805 of the European Parliament and of the Council on mutual recognition of arrest warrants and confiscation orders. The purpose of the Regulation is to lay down the rules under which individual Member States will recognize and execute in their territory seizure orders and confiscation orders issued by another Member State in criminal proceedings. In connection with the adopted regulation, the Government of the Czech Republic submitted for approval a bill amending the Act on International Judicial Cooperation in Criminal Matters, the Act on International Judicial Cooperation in Criminal Matters, the Criminal Procedure Code, the Act on Property of the Czech Republic and its Appearance in Legal Relations. the Code, the Act on Victims of Crime and the Act on the Use of Funds from Property Criminal Sanctions Imposed in Criminal Proceedings. The subject of the paper is to present the proposed changes in the Criminal Procedure Code and the Criminal Code.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 06:03