TURNER, John, Jaroslav VOSTATEK a Joanna RUTECKA-GÓRA. Extending Pension Coverage: Tax versus non-tax incentives. Acta VŠFS. Prague: Vysoká škola finanční a správní, a. s., roč. 2018, č. 2, s. 107-124. ISSN 1802-792X. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Extending Pension Coverage: Tax versus non-tax incentives
Název česky Daňové a nedaňové stimuly zvyšování účasti na penzijním spoření
Autoři TURNER, John (840 Spojené státy, garant), Jaroslav VOSTATEK (203 Česká republika, domácí) a Joanna RUTECKA-GÓRA (616 Polsko).
Vydání Acta VŠFS, Prague, Vysoká škola finanční a správní, a. s. 2018, 1802-792X.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/18:#0000378
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky penzijní spoření, automatické zapojení do systému, daňové stimuly
Klíčová slova anglicky pension coverage; automatic enrollment; tax incentives
Štítky AR 2018-2019, RIV_2019, xJ4
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. Ing. Jaroslav Vostatek, CSc., učo 16411. Změněno: 5. 7. 2019 11:05.
Anotace
This paper compares three voluntary approaches to expanding pension coverage. The first provides plan features designed to attract workers. The second involves tax and other financial incentives. The third involves mandatory autoenrollment of workers with opt out. The non-tax incentives in the United States have had little effect. By comparison, the generous tax incentives in Germany and the Czech Republic have been successful, but costly. Mandatory autoenrollment with opt out in the United Kingdom has also succeeded in extending coverage in the initial stages of its implementation, and with lower governmental cost.
Anotace česky
Příspěvek porovnává konstrukci, náklady a efektivnost tří dobrovolných způsobů zvyšování účasti pracovníků na penzijním spoření. Prvním způsobem je rozšiřování produktové palety v zájmu podchycení pracovníků. Druhým způsobem je poskytování daňových a jiných stimulů. Třetím způsobem je kombinace auto-enrolmentu s opt-outem, kdy pracovník je automatixky začleněn do systému, s možností odejít. První způsob měl a má malý vliv na zvyšování účasti na penzijním spoření v USa. Štědré daňové stimuly zvýšily zapojení zaměstnanců v Německu a Česku, jsou ale nákladné. Povinný auto-enrolmentu s možným opt-outem ve Velké Británii dosáhl nejvyšší míry zapojení pracovníků ze všech tří způsobů.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 17:47