PÍSAŘ, Přemysl. CONTROLLING AS A TOOL FOR SME PROCESS AUDITING. In Aylin Akin. 26th EBES CONFERENCE. 1. vyd. Istanbul: EBES Akşemsettin Mah. s. 523-537. ISBN 978-605-67622-5-3. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název CONTROLLING AS A TOOL FOR SME PROCESS AUDITING
Autoři PÍSAŘ, Přemysl (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vyd. Istanbul, 26th EBES CONFERENCE, od s. 523-537, 15 s. 2018.
Nakladatel EBES Akşemsettin Mah.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Turecko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Sborník z konference
Kód RIV RIV/04274644:_____/18:#0000422
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
ISBN 978-605-67622-5-3
Klíčová slova česky MSP, CONTROLLING, MANAGEMENT, PROCESNÍ AUDIT, INFORMAČNÍ SYSTÉM
Klíčová slova anglicky SMES; CONTROLLING; MANAGEMENT; PROCESS AUDIT; INFORMATION SYSTEM
Štítky AR 2018-2019, cervenec_2019_o, RIV_2019, xD2
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 17. 4. 2019 12:19.
Anotace
Present hypercompetitive environment and globalization create pressure for competitive environment of SMEs, which need be flexible and operate with high efficiency. SMEs are backbone of European economy and their supporting is main task of any government. It is present challenge to find simple ways how boost SMEs business sector. The controlling as a management tool in its highest implementation maturity level should be for SMEs a key, how to improve processes and move them to position of continuous improvement. Controlling is not only ideal tool for enterprise process auditing, but also has wide scale of managerial usability at operational and strategic management. This paper will be focused on controlling implementation process include main crucial implementation and operating points as controlling implementation level in SME and its influence for SMEs process auditing. The research is connecting quantitative and qualitative research and results will be explained on real SMEs examples. The aim of this paper is finding consequences between SMEs performance and controlling as a management tool in enterprise with focus to process auditing. The research results show us possible ways how to improve SMEs processes to higher level.
Anotace česky
Současné hyperkonkurenční prostředí a globalizace vytvářejí tlak na konkurenční prostředí malých a středních podniků, které musí být flexibilní a fungují s vysokou efektivitou. MSP jsou páteří evropské ekonomiky a jejich podpora je hlavním úkolem každé vlády. Současnou výzvou je nalézt jednoduché způsoby, jak podpořit podnikatelský sektor malých a středních podniků. Controlling jako nástroj řízení ve své nejvyšší úrovni zralosti implementace by měl být pro MSP klíčem, jak zlepšit procesy a přesunout je do pozice neustálého zlepšování. Controlling je nejen ideálním nástrojem pro audit podnikových procesů, ale má také široký rozsah manažerské využitelnosti při operativním a strategickém řízení. Příspěvek bude zaměřen na řízení implementačního procesu, včetně hlavních klíčových implementačních a operačních bodů, jako je kontrola implementační úrovně v MSP a jeho vliv na procesní audit MSP. Výzkum spojuje kvantitativní a kvalitativní výzkum a výsledky budou vysvětleny na reálných příkladech MSP. Cílem příspěvku je nalézt důsledky mezi výkonem a controllingem malých a středních podniků jako nástrojem řízení v podniku se zaměřením na procesní audit. Výsledky výzkumu nám ukazují možné způsoby, jak zlepšit procesy malých a středních podniků na vyšší úroveň.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:29