FARKAČOVÁ, Lenka a Juraj EISEL. Specifika nároků práce recruitera dle velikosti organizace v mezinárodním kontextu. Scientia et Societas. Praha: Newton College, 2021, Volume XVI, č. 2, s. 33-44. ISSN 1801-7118.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Specifika nároků práce recruitera dle velikosti organizace v mezinárodním kontextu
Název česky Specifika nároků práce recruitera dle velikosti organizace v mezinárodním kontextu
Název anglicky Specifics of Recruiter’s Work Requirements According to the Size of the Organization in an International Context
Autoři FARKAČOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí) a Juraj EISEL (203 Česká republika, domácí).
Vydání Scientia et Societas, Praha, Newton College, 2021, 1801-7118.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/04274644:_____/21:#0000773
Organizační jednotka Vysoká škola finanční a správní
Klíčová slova česky Recruiter; popis pracovní pozice; nároky práce; nábor
Klíčová slova anglicky Recruiter; job description; work demands; recruitment
Štítky AR 2020-2021, odmeny_2022, RIV_2022, xJ4
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Bc. Jan Peterec, učo 24999. Změněno: 3. 3. 2022 08:38.
Anotace
Účelem tohoto příspěvku je poskytnout získané informace z analýzy inzerátů na pozici recruiter. Smyslem a cílem výzkumu bylo zjistit, zda se nároky na práci recruitera liší v návaznosti na velikost organizace, která je determinována počtem zaměstnanců. V rámci výzkumu autoři analyzovali dostupné informace z inzerátů firem s důrazem na znalost profesních sítí, znalost HR systémů a znalost dalšího jazyka. Zdrojem výzkumu byly pracovní nabídky nejen z jednotlivých států Evropské unie ale i z USA, Japonska a Číny. Výstup analýzy poskytl validní potřebné komplexní informace o nárocích na práci recruitera se zaměřením na cíl výzkumu. V první části v obecnosti autoři uvádí do problematiky požadavků na recruitera a vytváří kontext pro sledovanou pracovní pozici. V druhé části se autoři zaměřili na vymezení obecného profilu pozice recruiter, dále je pak vymezen význam role recruitera v soudobém světě. Následně pak dochází k představení klíčových zjištění.
Anotace anglicky
The purpose of the paper is to provide information obtained from the analysis of advertisements for the position of a recruiter. The purpose and goal of the research were to discover whether the demands for the work of a recruiter differ concerning the size of the organization. Size of the organization is determined by the number of employees. As part of the research, the authors analysed available information from company advertisements with an emphasis on knowledge of professional networks, knowledge of HR systems and knowledge of another language. The source of the research was job offers not only from individual states of the European Union but also from the USA, Japan, and China. The output of the analysis provided valid necessary comprehensive information on the demands on the work of the recruiter with a focus on the goal of the research. In the first part, the authors generally introduce the requirements for the recruiter and create a context for the monitored job position. In the second part, the authors focused on defining the general profile of the position of the recruiter, then the importance of the role of the recruiter in the contemporary world is defined. Subsequently, key findings are presented.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:03